معرفی بهترین سوغات ارومیه
شهر ارومیه، یکی از شهرهای قدیمی در ایران است که علاوه بر داشتن مناظر طبیعی زیبا و دیدنیهای فراوان، سوغات خوراکی و صنایع دستی ارزشمندی نیز دارد. یکی از جاذبههای اصلی ارومیه، دریاچه ارومیه است که یکی از دریاچههای آب شور مشهور جهان است. دریاچه ارومیه در قلب این شهر قرار دارد و از جاذبههای […]
شهر ارومیه، یکی از شهرهای قدیمی در ایران است که علاوه بر داشتن مناظر طبیعی زیبا و دیدنیهای فراوان، سوغات خوراکی و صنایع دستی ارزشمندی نیز دارد.
یکی از جاذبههای اصلی ارومیه، دریاچه ارومیه است که یکی از دریاچههای آب شور مشهور جهان است. دریاچه ارومیه در قلب این شهر قرار دارد و از جاذبههای گردشگری مهم است. در کنار دریاچه، میتوانید خانهها، بناها و برجهای تاریخی، مساجد و کلیساهای قدیمی، موزههای دیدنی و بازارهای سنتی و فرهنگی را ببینید و لذت ببرید.
اما چیزی که سفر به ارومیه را هیجانانگیزتر میکند، خرید سوغات محلی است. در این شهر میتوانید سوغات خوراکیهای خوشمزه و صنایع دستی ارزشمندی را بیابید. سوغات خوراکیهایی مانند شیرینیها، حلواها، آجیلها و محصولات دیگر محلی موجود است که میتوانید به عنوان هدیه برای خانواده و دوستان خود بخرید. همچنین، صنایع دستی ارومیه مانند قالیچهها، گلیمها، جاجیمها، سفالها و سایر محصولات دستساز نیز بسیار زیبا و ارزشمند هستند.
با بازدید از ارومیه، علاوه بر لذت بردن از طبیعت و جاذبههای تاریخی، میتوانید از خرید سوغات محلی استفاده کنید و یادگاری منحصر به فردی از این شهر به خانه ببرید.
همه چیز درباره سوغاتی های ارومیه:
خوراکی
پنیر سنتی کوزه ای
پنیر سنتی کوزهای یکی از خوشمزهترین سوغات شهر ارومیه است. برای تهیه این پنیر نیاز به زمان زیادی است. مواد اصلی این پنیر شیر گاو، مایه پنیر و نمک هستند. پس از آمادهسازی پنیر، آن را در کوزه میریزند و سپس بهمدت چند هفته زیر خاک دفن میکنند. تهیه پنیر کوزهای اغلب در فصول تابستان و پاییز انجام میشود و تا پاییز یا زمستان زیر خاک میماند. این پنیر را معمولاً با نانهای سنتی ارومیه در صبحانه و عصرانه سرو میکنند.
تخمه خوی
تخمههای آفتابگردان و کدو نیز از سوغات خوشمزه دیگر شهر ارومیه است. انواع مختلفی از تخمه آفتابگردان و تخمه کدو وجود دارد. اگر علاقهمند به خوردن تخمه هستید، میتوانید در فروشگاههای آجیل و خشکبار شهر به دنبال آنها بگردید.
عسل
عسل طبیعی ارومیه نیز از سوغات خوراکی مفید این شهر محسوب میشود. علاوه بر ارزش غذایی، عسل ارومیه برای جلوگیری و درمان برخی از بیماریها نیز کاربرد دارد، مانند آسم و پوکی استخوان. همچنین، از عسل ارومیه برای پاکسازی بدن، رفع خشکی و ترکهای لب و درمان آکنه پوست استفاده میشود. عسلهای ارومیه اغلب از شهد گیاههای گوناگون و آویشن تهیه میشوند و میتوانند طولانی مدت نگهداری شوند.
دوشاب
دوشاب یا شیره انگور نیز یکی دیگر از سوغات مغذی ارومیه است. این شیره از انواع مختلف انگورها تهیه میشود. فصل برداشت انگور در ارومیه از اواخر تابستان تا اوایل پاییز است و پس از آن شروع به تهیه دوشاب میشود. این شیره طبع گرم دارد و در فصلهای سرد سال معمولاً برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای دیگر مصرف میشود.
عرقیجات
عرقیجات در شهر ارومیه و منطقه اطراف آن گیاهان مفید و فراوانی دارند. این عرقیجات از گیاهان خاصی به دست میآیند و دارای خواص دارویی و کیفیت بالایی هستند. طولی نمیکشد که این محصولات معروف ارومیه شدهاند و تاریخچه طولانیای دارند. در تهیه عرقیجات از هیچ نوع افزودنی شیمیایی یا مصنوعی استفاده نمیشود و به دلیل روش سنتی تهیه، بو و عطری متفاوت و خاص دارند. مردم ارومیه اغلب از عرقیجات سنتی برای نوشیدنیهای خود استفاده میکنند، زیرا باور دارند که برای تمیزی بدن و کاهش استرس مفید هستند.
عرقیجات مختلفی در ارومیه وجود دارند؛ به عنوان مثال عرق نعنا، بیدمشک، بهارنارنج، زیره، شاتره و گلپر. این عرقیجات اصلی بیشتر در بازارهای سنتی عرضه میشوند و میتوان از آنها در تهیه انواع کوکتلها و نوشیدنیهای دیگر استفاده کرد.
انواع نقل ارومیه
درباره نقلها نیز باید گفت که در گذشته نماد شادی و خوشحالی بودند و در مراسمات عروسی بسیار استفاده میشدند. نقلها جایگزین قند و چای بودند و علاوه بر طعم خوب، بسیار نرم بودن آنها باعث شده است که محبوبیت بیشتری نسبت به قند پیدا کنند. تهیه نقل از موادی مانند شیر، گلاب، گل محمدی، شکر، وانیل، کرم تارتار، زنجبیل، تخم شنبلیله، گردو، پسته، بادام، فندق، زعفران، گل یاس، بهارنارنج و بیدمشک انجام میشود.
نقلها از گذشته تاکنون نماد شادی و سرور هستند و به همین دلیل در مراسمات عروسی روی سر عروس و داماد نقل ریخته میشود. این خوراکیها نه تنها در بین بزرگسالان، بلکه در میان کودکان نیز بسیار محبوب هستند.
نقل گردویی
نقل گردویی نیز یکی از محصولات مشهور شهر ارومیه است که در اندازهها و طعمهای مختلف تولید میشود. نقل بهارنارنج نیز یکی از نقلهای معروف ارومیه است که از عصاره بهارنارنج تهیه میشود و طعم مرکباتی و مطبوعی دارد.
نقل بهار نارنج
نقل بهار نارنج یکی از نقلهای محبوب ارومیه است. این نقل بسیار خوشبو و معطر است و به همراه چای سرو میشود. انواع مختلفی از این نقل در ارومیه و شهرهای دیگر ایران وجود دارد.
نقل زعفرانی
نقل زعفرانی نیز یکی از نقلهای معروف ارومیه است. این نقل با رنگ و عطر خوش زعفران تهیه میشود و از انواع مغز گردو، بادام و پسته استفاده میکند. مردم ارومیه اغلب از نقل زعفرانی برای پذیرایی از مهمانان خود استفاده میکنند.
نقل بیدمشکی
نقل بیدمشکی یا “نقل ابریشمی” نیز یکی از سوغات محبوب ارومیه است. این نقل با استفاده از خلال بادامهای خیسانده در بیدمشک تهیه میشود. فرایند خواباندن بادام در بیدمشک تنها یک بار در سال انجام میشود چرا که گل بیدمشک در سال یک بار شکوفه میدهد. نقل بیدمشکی در کنار چای بسیار خوشمزه است و به تنظیم فشار و قند خون، محافظت از استخوانها و جلوگیری از لخته شدن خون کمک میکند.
نقل وانیلی
نقل وانیلی با مغز گردو تهیه میشود و طعم و عطر بینظیر وانیل را دارد. این نقل شبیه به گلوله پنبهای سفید است.
نقل گل محمدی
نقل گل محمدی نیز به دلیل وجود گلبرگهای گل، عطر و طعم خاصی دارد. این نقل با استفاده از مغز گردو و بادام تهیه میشود و در انواع ریز، متوسط و درشت موجود است و جزو پرفروشترین نقلها محسوب میشود.
نقل یاس
نقل یاس، نقلی است که در شهر ارومیه معروف است و طرفداران زیادی دارد. این نقل از مغزهای خشکباری مانند پسته، بادام، گردو و فندق تهیه میشود. استفاده از گلبرگهای گل یاس در ترکیب آن، علاوه بر طعم لذیذ، به آرامش بخشی آن کمک میکند و با چای عالی ترکیب میشود.
انواع شیرینی سنتی
لوزانک یا باستخ
لوزانک یا باستخ، یکی از دسرها و شیرینیهای معروف شهر ارومیه است. این شیرینی از نشاسته، آب، شیره انگور و گلاب تهیه میشود و با استفاده از پسته و گردو تزیین میشود. لوزانک در میان مردم ارومیه بسیار محبوب است و در اعیاد مختلف از آن استفاده میشود.
سوجوق
سوجوق یا سجوق نیز یکی از شیرینیهای معروف و سنتی ارومیه است. این شیرینی دارای طبع گرم میباشد و مقوی است. میتوان آن را در فصل سرد سال و در مراسم خاص پخت. سوجوق قابل نگهداری در یخچال است و به عنوان یک سوغات محسوب میشود. شیره انگور، نشاسته، ادویههای خاص، گردو و گلاب از جمله موادی است که برای تهیه این شیرینی استفاده میشود.
تنور شیرینی سی
تنور شیرینی سی نیز یکی از سوغات خوشمزه استان آذربایجان غربی و به ویژه شهر ارومیه است. این شیرینی با استفاده از آرد سفید، شکر و ماست تهیه میشود و به جای آب، از ماست در تهیه خمیر استفاده میشود. پس از افزودن شکر و زدن زرده تخم مرغ روی خمیر، آن را در تنور میپزند. تنور شیرینی سی بافتی لطیف و ترد دارد و شبیه به کلوچه است.
باسلوق سنتی ارومیه
باسلوق سنتی ارومیه یک نوع خوراک خوشمزه است که شکل و ظاهر متفاوتی دارد. این خوراک به عنوان دسر یا میان وعده سرو میشود. در گذشته، این دسر با نام سوجوق گردویی نیز شناخته میشد، اما به دلیل طرز پخت متفاوت، این نام منسوخ شده است. برای تهیه باسلوق سنتی ارومیه از نشاسته گل، آب، شیره انگور، عرق بادرنجبویه و گردو استفاده میشود. این خوراک بسیار مغذی است و برای درمان بیماریها و جلوگیری از آنها نیز مفید است.
حلوای هویج
حلوای هویج یکی از دسرها و سوغات محبوب ارومیه است. این حلوا علاوه بر طعم بسیار خوب، رنگارنگ و لطیف است. معمولاً در فصل سرما تهیه میشود و برای شب یلدا نیز معروف است. حلوای هویج بدون آرد و روغن تهیه میشود و به شکلی شبیه به مربا است. مواد اولیه این حلوا شامل هویج، شکر، ژلاتین، شیره انگور یا دوشاب، زعفران، گردو، هل و گلاب است. حلوای هویج دارای مواد مغذی مفیدی مانند فیبر و آنتیاکسیدان است و برای کاهش کلسترول و حفظ سلامتی بسیار مفید است.
حلوای گردویی
حلوای گردویی یکی از حلواهای خوشمزه است که در استان آذربایجان و شهر ارومیه تهیه میشود. این حلوا به عنوان “آغوز حلوا” نیز شناخته میشود. معمولاً در شش ماه دوم سال و در شب یلدا تهیه میشود و برای ماه مبارک رمضان نیز رایج است. حلوای گردویی مغذی و پرانرژی است و طبع گرمی دارد. مواد اولیه این حلوا شامل آرد، گردو، شیره انگور، شکر و آب است.
اوماج حلواسی
حلوا اوماج یا به زبان محلی آذری “اوماج حلواسی” یکی از سوغات محبوب ارومیه است که در شهرهای دیگر نیز معروف است. این حلوا در تمام سال و به خصوص در ماه مبارک رمضان و محرم تهیه میشود. حلوا اوماج با استفاده از زردچوبه طبخ میشود، اما امروزه اغلب از زعفران استفاده میشود. مواداولیه این حلوا شامل آرد، شیر، شکر، روغن، زرده تخممرغ و زعفران است. حلوا اوماج دارای طعم و عطری مطبوع است و به عنوان دسری خوشمزه و مغذی محبوب است.
حلوای نثار
حلوای نثار یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب ایران است. این حلوا در شهر ارومیه نیز معروف است و در مراسمهای مذهبی و عزا استفاده میشود. برای تهیه حلوای نثار از آرد سفید، آرد نخودچی، زعفران، کره یا روغن، گلاب، پودر هل، پودر قند و پودر نارگیل استفاده میشود. این حلوا خاصیت درمانی برای افسردگی، افزایش نشاط، کاهش استرس، تقویت ذهن و قلب و درمان سرماخوردگی دارد.
حلوای دوشاب
حلوای دوشاب یا شیره انگور نیز یکی از انواع حلواهای ارومیه است. این حلوا طعم گرمی دارد و خواص فوقالعادهای دارد. برای تهیه حلوای دوشاب از آرد، شیره انگور یا دوشاب، روغن، کره محلی، مغز گردو، زعفران، زردچوبه و گلاب استفاده میشود. حلوای دوشاب دارای ویتامینها و املاحی مانند آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، کلسیم و آنتیاکسیدان است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری و درمان برخی از بیماریها مفید است.
حلوای پسته
حلوای پسته یکی از دسرهای مجلسی است که در ارومیه و بین گردشگران محبوب است. این حلوا علاوه بر طعم خوشایند، خواصی مانند تقویت معده، تسکین سرفه شدید، تقویت مغز و آرامش اعصاب دارد. برای تهیه حلوای پسته از پسته و طعم دهندههای دیگر استفاده میشود.
انواع نان سنتی
در ارومیه نانهای سنتی و اصیلی وجود دارد که در کنار نانهای معمول مانند بربری، سنگک، تافتون و لواش پخته میشوند. این نانهای سنتی طرفداران زیادی دارند و برخی از گردشگران آنها را بهعنوان سوغات خریداری میکنند. برخی از نانهای سنتی ارومیه شامل سومون یا قالین، یاغلی چورک، یاغلی کوکه، تنوره چره، یخاچره، جزلاچره، تاواچره و ارده هستند که طعم ویژهای دارند و با غذاهای محلی استان آذربایجان غربی سرو میشوند.
نان سومون
نان سومون، یا همان قالین یا کوکه در استان آذربایجان غربی، یکی از نانهای سنتی و محلی ارومیه است. این نان با استفاده از آرد سبوسدار تهیه میشود و به دلیل مغذی بودن و تأثیر مثبت بر سلامتی، محبوبیت زیادی دارد. نان سومون به صورت سنتی در تنور پخته میشود و در کنار غذاهای محلی استان آذربایجان غربی میتوانید آن را بچشید و لذت ببرید.
یاغلی چورک
نان یاغلی چورک یا همان نان روغنی، یکی دیگر از نانهای خاص ارومیه است که در این شهر پخته میشود. این نان از موادی مانند آرد، شیر، آب، روغن نباتی، کره، شکر، تخممرغ، نمک، کنجد و ماست تهیه میشود. نان یاغلی چورک در وعدههای صبحانه، عصرانه و افطار میتواند سرو شود و طرفداران زیادی دارد.
یاغلی کوکه
نان یاغلی کوکه نیز یکی از انواع نانهای محلی استان آذربایجان است که در ارومیه تهیه میشود. این نان با ترکیباتی مانند آرد، روغن زرد حیوانی، تورتا، خمیر مایه، شکر، آب، شیر و پودر زنجبیل درست میشود. نان یاغلی کوکه را میتوان با استفاده از تنور، فر یا اجاق گاز پخت. این نان بیشتر در مراسمهای مذهبی مانند محرم یا ماه رمضان مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع ترشی
در ارومیه، تهیه و خوردن انواع ترشی نیز یکی از رسوم قدیمی است. هر سال بیش از ۳۰ نوع ترشی در جشنوارههای غذایی این شهر به نمایش گذاشته میشود. ترشیهایی مانند هفته بهجر، ترشی کلم، ترشی بادمجان، ترشی سفید، داق قارپیزی، آلبالو، آلو، انار، سیب، سیر، گوجه فرنگی، فلفل، بامیه، لوبیا سبز، قارچ، گردو و انواع میوههای فصلی در ارومیه تهیه میشوند.
انواع مربا
مرباهای ایرانی در سفره ایرانیان محبوبیت ویژهای دارند. مرباهای خوشمزه ارومیه نیز در این شهر و در بین گردشگران بسیار محبوب هستند. در فهرست سوغات ارومیه انواع مرباهای مختلفی وجود دارد. برخی از این مرباها شامل مرباهای آلبالو، گیلاس، سیب، هویج، زردآلو، توت، گلابی، هلو، به، گل محمدی و مربای توتفرنگی هستند.
صنایع دستی ارومیه
فرش
ایران همواره یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فرش دستبافت بوده است و هنرمندان بسیاری در سراسر کشور به این هنر مشغول هستند. در استان آذربایجان غربی، به خصوص در شهرستانهای ارومیه، خوی و تکاب، فرشبافی رواج دارد. برخی از طرحها و نقشههای فرش دستبافت آذربایجان غربی در بازارهای داخلی و خارجی بسیار محبوبیت دارند و میتوانند در توسعه صادرات نقش مهمی ایفا کنند. این نقشهها اغلب از طبیعت و خلاقیت هنرمندان الهام گرفته شدهاند و نتیجه نهایی فرشهای بافته شده بسیار جذاب و دلنشین است.
جاجیم بافی
جاجیم نوعی زیرانداز دستبافت است که بدون پرز است. این هنر به طور عمده توسط بانوان روستایی و عشایر انجام میشود. جاجیمبافی نیز در ارومیه رواج دارد و به عنوان یکی از صنایع دستی این شهر شناخته میشود. تاروپود جاجیم از پشم نرم و ضخیم تهیه میشود و تعداد تارهای آن بیشتر و ظریفتر از گلیم است. جاجیم با بههمدوختن چند نوار باریک شکل میگیرد. جاجیمهای ارومیه اغلب در رنگهای آبی، سیاه و قرمز بافته میشوند و میتوانند به عنوان رختخوابپیچ، رویه کرسی، رویه پشتی، روانداز، فرش یا زیرانداز استفاده شوند.
گلیم بافی
گلیم بافی یکی از صنایع دستی ارومیه است که توسط هنرمندان این شهر به روش سنتی انجام میشود. گلیمها با استفاده از پشم، ابریشم یا موی بز بافته میشوند و معمولاً به عنوان زیرانداز یا پوشش دیوارها استفاده میشوند. علاوه بر این، در عشایر و کوچنشینان استان آذربایجان نیز برای پوشاندن دیوارها استفاده میشود.
صنایع چوبی
ارومیه تنوع بسیاری در صنایع چوبی دارد و بیشتر محصولات تولیدی آن زیبا و چشمنواز هستند. هنر کار با چوب در این شهر از گذشته تاکنون ادامه یافته است. تزیینات منبتکاری، معرقکاری، قلمزنی و انواع ظروف پذیرایی مانند کفگیر و ملاقه، قاشق و چنگال، سینی و غیره، نمونههایی از این هنر هستند.
خراطی
هنر خراطی و ظریفکاری چوب نیز یکی از صنایع دستی و سوغات ارومیه است. در این هنر از انواع چوب مانند گردو، سرو، صنوبر، گلابی و سنجد استفاده میشود. در فروشگاههای صنایع دستی ارومیه، میتوانید وسایل تزیینی و کاربردی مثل قاب عکس، رحل قرآن، شکلاتخوری، جعبههای لوازم آرایش، جواهر و دستمال کاغذی را با هنر ظریفکاری ببینید.
منبتکاری
منبتکاری با چوب یکی از هنرهای بینظیری است که در ارومیه رواج دارد. در این هنر، روی سطح چوب با ریزهکاریهای مختلف نقوشی برجسته ایجاد میشود. چوب گردو به عنوان چوبی مرغوب در کیفیت نهایی آثار منبتکاری استفاده میشود. این هنر امروزه برای تزیین تابلوهای هنری و مبلمان و اکسسوریها استفاده میشود.
معرقکاری
معرقکاری نیز یکی از هنرها و صنایع دستی معروف ارومیه است. این هنر از دوره سلجوقی در ایران رواج یافته و ارومیه به یکی از قطبهای مهم معرق تبدیل شده است. در این هنر از چوب توت، آبنوس، گلابی، سنجد و فوفل استفاده میشود، هرکدام یک از صنایع دستی ارومیه را میخواهید بیشتر درباره آن بدانید؟
پیکرتراشی
پیکرتراشی یکی از صنایع دستی محلی و معروف در ارومیه است. در این هنر، مجسمهها و پیکرههای زیبا از چوب ساخته میشوند. این هنر قدمتی طولانی دارد و از قرنها قبل مورد استفاده قرار میگرفته است. در گذشته، این هنر بر روی سنگ نیز انجام میشد، اما به دلیل دشواری و هزینه بالا، امروزه کمتر استفاده میشود. پیکرتراشی به عنوان هنری با طرحهای باستانی و نمادهایی مانند تخت جمشید شناخته شده است. این هنر نیازمند زمان و دقت بالایی است و باید به شکل حرفهای و دقیق انجام شود. در ارومیه، بیشتر پیکرهها شامل تندیسهای انسانی، حیوانات و پرندگان هستند.
رنگرزی و چاپ سنتی
رنگرزی و چاپ سنتی در ارومیه یکی از هنرهای بسیار زیبا است. این هنر قدمتی قدیمی دارد و نمونههای پارچههای رنگرزی شده از دوران ساسانی نیز پیدا شده است. رنگرزی به معنای رنگکردن الیاف و نخها است و در گذشته به آن “صباغی” هم گفته میشد. صنعت رنگرزی و چاپ به دو روش سنتی و کارگاهی یا صنعتی انجام میشود. در روش سنتی، الگوها و طرحها روی پارچه با استفاده از شابلون، قلممو و ابزارهای دیگر حک میشوند، اما در روش کارگاهی از دستگاههای مختلف استفاده میشود.
چاپهای سنتی مختلفی وجود دارد. از جمله آنها میتوان به چاپ پارچه قلمکار، چاپ دندانی و چاپ کلاقهای اشاره کرد که بیشتر بر روی روسری، رومیزی و لباسها استفاده میشوند. روسری کلاقهای یکی از زیباترین سوغات ارومیه است که با ترکیب هنر رنگرزی و چاپ سنتی ساخته میشود.
رودوزی
همچنین هنر رودوزی نیز به عنوان یکی از صنایع دستی ارومیه شناخته میشود. این هنر از گذشته تاکنون در میان بانوان هنرمند ارومیه رواج داشته است. رودوزی با استفاده از نخهای ابریشمی در رنگهای متنوع و شاد بر روی پارچههای ساده و بدون طرح انجام میشود. این هنر بر روی انواع لباسها، پاپوشها، زیر لیوانیها و رومیزیها با طرحها و رنگهای زیبا اجرا میشود. محصولات رودوزی را میتوانید در بازارها، فروشگاههای صنایع دستی و مراکز خرید ارومیه پیدا کنید و به عنوان سوغاتی خریداری کنید.
خلاصه
سوغات خوراکی ارومیه شامل موارد زیر است: پنیر سنتی کوزهای، تخمه خوی، عسل، دوشاب، عرقیجات مثل نعنا، بیدمشک، بهارنارنج، زیره، شاتره و گلپر، انواع نقلهای گردویی و زعفرانی، بیدمشک، بهارنارنج وانیلی، گل محمدی و یاس، انواع شیرینیها مانند باستخ یا لوزانک، سوجوق، باسلوق و تنور شیرینی سی، حلواهای هویج، گردویی، اوماج، نثار، دوشاب و پسته، انواع نانهای سنتی مانند سومون یا قالین، یاغلی چورک و کوکه، تنوره چره، یخاچره، جزلاچره، تاواچره و ارده، و انواع ترشیها مانند هفته بهجر و داق قارپیزی، همچنین مرباهای توتفرنگی، به، گیلاس و…
سوغات صنایع دستی ارومیه شامل موارد زیر است: فرش، جاجیم بافی، گلیم بافی، صنایع چوبی، خراطی و ظریف کاری چوب، منبت کاری، معرق کاری، پیکر تراشی، رنگرزی و چاپ سنتی و رودوزی.
برای خرید سوغات ارومیه میتوانید به بازارهای سنتی و قدیمی شهر مراجعه کنید؛ از بازارهایی که از دوره صفویه باقی ماندهاند تا بازارهای هفتگی و روزانه ارومیه، همه این بازارها غرفههایی برای خرید سوغات دارند. همچنین، میتوانید به فروشگاههای صنایع دستی در سراسر شهر مراجعه کنید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید