شهر اصفهان
اصفهان، مظهر تاریخ و فرهنگ ایران، با بناها و شاهکارهای معماری بینظیر، یکی از مشهورترین و محبوبترین مقاصد گردشگری ایران است. این شهر که در طول تاریخ بارها پایتخت سلسلههای مختلف بوده، گنجینهای از آثار تاریخی و فرهنگی است که هر ساله گردشگران بسیاری را از سراسر جهان به خود جذب میکند. تاریخچه: سابقه سکونت: […]
اصفهان، مظهر تاریخ و فرهنگ ایران، با بناها و شاهکارهای معماری بینظیر، یکی از مشهورترین و محبوبترین مقاصد گردشگری ایران است. این شهر که در طول تاریخ بارها پایتخت سلسلههای مختلف بوده، گنجینهای از آثار تاریخی و فرهنگی است که هر ساله گردشگران بسیاری را از سراسر جهان به خود جذب میکند.
تاریخچه:
سابقه سکونت: بیش از 5 هزار سال
پایتخت سلسلههای مختلف: سلجوقیان، صفویان، زندیه
وقایع تاریخی مهم: حمله مغول، جنگ جهانی دوم
آب و هوا و بهترین فصل سفر به اصفهان
اصفهان، شهر تاریخی و فرهنگی ایران، با آب و هوای نیمه کویری خود، دارای زمستانهای سرد و خشک و تابستانهای گرم و خشک است. بالاترین درجه حرارت در تابستان به 40 درجه سانتیگراد میرسد، اما در بهار و پاییز هوا معتدلتر میشود و بهترین زمان سفر به اصفهان همین فصل بهار و پاییز می باشد.
صنعت و اقتصاد اصفهان
۱۵% از تولید ناخالص ملی صنعت به اصفهان اختصاص دارد
بیش از ۹۰۰۰ واحد صنعتی
۷۰% از تولید فولاد کشور
۵۰% از صنایع ساختمانی و سنگ
۶۰% از مصنوعات طلای کشور
معدن:
۷.۸% از ذخایر معدنی کشور
معادن سنگهای تزئینی، مصالح ساختمانی، فلزی و غیرفلزی
گردشگری:
یکی از اهداف اصلی گردشگران ایرانی و خارجی
بالاترین رتبه میزان ورود گردشگر خارجی
رونق صنایعدستی و کسب و کارهای مرتبط
موقعیت جغرافیایی اصفهان
اصفهان، شهر تاریخی و فرهنگی ایران، در قلب فلات مرکزی ایران و در همسایگی چندین استان مهم قرار گرفته است.
محصور شدن اصفهان بین دشت کویر و رشتهکوههای زاگرس موقعیت این شهر را مشخص می کند.
همسایگان اصفهان:
شرق: استان یزد و خراسان جنوبی
شمال: استانهای سمنان، قم و مرکزی
غرب: لرستان و چهارمحال و بختیاری
جنوب: استانهای فارس و کهگیلویه و بویراحمد
مساحت و جمعیت اصفهان
مساحت:
استان اصفهان: ۱۰۷,۰۲۷ کیلومتر مربع
ششمین استان پهناور ایران
شهر اصفهان: ۱۶۰ کیلومتر مربع
جمعیت:
شهر اصفهان: ۲,۱۳۰,۹۷۰ نفر (طبق آمار سال ۱۳۹۵)
سومین شهر پرجمعیت ایران
استان اصفهان: ۵,۱۲۰,۸۵۰ نفر (طبق آمار سال ۱۳۹۵)
سومین استان پرجمعیت ایران
چگونه به شهر اصفهان سفر کنیم؟
مسیر هوایی:
یکی از شلوغ ترین فرودگاه های ایران
338 کیلومتر
55 دقیقه
مسیر زمینی:
مسیر قدیمی: تهران، قم، سلفچگان، اصفهان
آزادراه: تهران، کاشان، اصفهان
448 کیلومتر (مسیر قدیمی)
431 کیلومتر (آزادراه)
حدود 5 ساعت
مسیر ریلی:
410 کیلومتر
حدود 7 ساعت
حمل و نقل عمومی در اصفهان
انواع وسایل حمل و نقل عمومی:
مترو:
خط 1 مترو: فعال
مسیر: شمال به جنوب شهر
دسترسی به بسیاری از جاذبههای گردشگری
قیمت مناسب
اتوبوس:
اتوبوسهای تندرو: پوشش تقریباً تمام سطح شهر
اتوبوسهای عادی: تکمیل کننده شبکه اتوبوسرانی
پرداخت کرایه با اصفهان کارت
تاکسی:
انواع مختلف:
تاکسیهای ویژه فرودگاه
تاکسی مدارس
تاکسی بیسیم
تاکسی گردشگری
تاکسی ویژه پایانههای مسافربری
تاکسیهای آنلاین
پرداخت کرایه با اصفهان کارت
دوچرخه:
اجاره دوچرخه از خانه دوچرخه
گزینه مناسب برای جابجایی در مسافتهای کوتاه
مناسب برای حفظ سلامتی و محیط زیست
درشکه و اسب:
گزینه سنتی و تفریحی
مناسب برای گشت و گذار در مناطق تاریخی
اصفهان کارت:
- کارت اعتباری برای پرداخت هزینههای حمل و نقل عمومی
- قابل استفاده در مترو، اتوبوس و تاکسی
- قابل شارژ تا 20 هزار تومان
- قابل استفاده در برخی مکانهای دیدنی
غذاهای محلی اصفهان
بریونی:
یکی از مشهورترین غذاهای اصفهان
ترکیبی از گوشت، پیاز، روغن، دارچین، نعناع خشک، زعفران و کشک
سرو با جگر سفید، آب گوشت، نان سنگک، ریحان و دوغ
حلیم بادمجان:
ترکیبی از گوشت گردن، بادمجان، کشک، برنج و…
کباب مشتی:
ترکیبی از گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، شیره، زردک، ادویه های خوشعطر، پیاز و سرکه
خورش ماست:
یکی از پرطرفدارترین پیش غذاهای اصفهانی
ترکیبی از ماست چکیده، مرغ، زرده تخم مرغ، خلال پوست پرتقال، شکر، زرشک، نمک، زعفران و زردچوبه
اشکنه:
ترکیبی از پیاز، سیب زمینی، شنبلیله خشک، تخممرغ و روغن
شله بریان با زیره:
ترکیبی از گوشت دنده گوسفند، پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل، برنج نیم دانه، زیره سیاه آسیاب شده
یخمه ترش:
ترکیبی از زردآلو، آلو و به، گوشت گوسفند، برنج و شکر
آش شله قلمکار:
یکی از غذاهای مشهور اصفهان
ترکیبی از ماش و گوشت
آش اوماج:
محبوب در بخش ترک نشین اصفهان
ترکیبی از حبوبات، آرد، آب، اسفناج، زرد چوبه و پیاز
سرو با ماست
سوغاتی های اصفهان
سوغاتیهای خوراکی:
گز:
قدمت چند صد ساله
ترکیبی از شکر، سفیده تخم مرغ، مغز پسته، بادام و گلاب
انواع مختلف: گز لقمهای، گز آردی، گز انگبین
پولکی:
شبیه به پولک درخشان و نازک
طعمهای مختلف: نعنایی، نارگیلی، عسلی، زنجبیلی، لیموعمانی، پسته ای و کاکائویی
نبات: خواص درمانی
برشتوک:
برش لوزی
ترکیبی از پودر قند، آرد نخودچی و هل
عسل:
مرغوبترین عسلهای ایران
انواع مختلف: عسل زول، عسل قنقال و عسل گون زرد
شیرینی کرکی: طرفداران بسیاری در میان گردشگران
سوهان عسلی: ترکیبی از گلاب، خلال بادام و پسته، زعفران، شکر و کره
سوغاتی های صنایع دستی:
خاتم کاری:
هنر اصیل شهر اصفهان
قدمت به دوره صفویه
ترکیبی از قطعات کوچک چوبی
کاربردهای مختلف: جعبه، قاب عکس، مجسمه
مینا کاری:
رنگ های لاجوردی و نیلی
ظروف و زیورآلات
کاشی سازی و سفالگری:
هنر معروف اصفهان
ظروف، تابلوها و زیورآلات
پارچه های قلمکار: کاربرد برای لباس، رومیزی و…
مسگری: ظروف مسی
فرش و قالی: بافته شده از نخ و ابریشم
تابلوهای خوشنویسی: هنر اصیل ایرانی
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید