بهترین غذاهای اصفهان
اصفهان، شهر زیباییهای تاریخی و فرهنگی، علاوه بر جاذبههای گردشگری، غذاهای خوشمزه و لذیذی نیز دارد. این غذاها، نمادی از فرهنگ و تاریخ این شهر هستند و از نسلی به نسل دیگر منتقل شدهاند. در این مقاله، به معرفی بهترین غذاهای اصفهان میپردازیم. آشپزی اصفهان، تلفیقی از دو سبک آشپزی اصفهان را میتوان به دو سبک […]
اصفهان، شهر زیباییهای تاریخی و فرهنگی، علاوه بر جاذبههای گردشگری، غذاهای خوشمزه و لذیذی نیز دارد. این غذاها، نمادی از فرهنگ و تاریخ این شهر هستند و از نسلی به نسل دیگر منتقل شدهاند. در این مقاله، به معرفی بهترین غذاهای اصفهان میپردازیم.
آشپزی اصفهان، تلفیقی از دو سبک
آشپزی اصفهان را میتوان به دو سبک اصلی تقسیم کرد:
- سبک اول، غذاهای گوشتی: این سبک از غذاها، بیشتر در میان مردم عادی و طبقات پایین جامعه رایج است. در این سبک از غذاها، از گوشت به عنوان ماده اصلی استفاده میشود. برخی از غذاهای معروف اصفهان در این سبک عبارتند از: بریانی، کلهجوش، قیمه ریزه، یخنی لوبیا، پلو ماش و قمری، کوفته شوید باقالی، یخمه ترش، تاس کباب، کباب زردک.
- سبک دوم، غذاهای گیاهی: این سبک از غذاها، بیشتر در میان مردم طبقات بالا و روحانیون رایج است. در این سبک از غذاها، از گوشت استفاده نمیشود. برخی از غذاهای معروف اصفهان در این سبک عبارتند از: حلیم بادمجان، عدس پلو، شله زرد، آش شوربای سبزی، آش جو، آش ماست.
گوشت، ماده اصلی غذاهای اصفهانی
همانطور که گفته شد، گوشت، ماده اصلی بسیاری از غذاهای اصفهانی است. این موضوع به دلیل آبوهوا و شرایط مساعد برای دامداری در این منطقه است. حتی در معروف ترین دسر اصفهان یعنی خورش ماست نیز از گوشت استفاده میشود.
بهترین غذاهای اصفهان
گوشفیل با دوغ اصفهانی
گوشفیل، یکی از شیرینیهای سنتی اصفهان است که در تمام طول سال به همراه زولبیا و بامیه به فروش میرسد. این شیرینی خوشمزه از تخم مرغ، ماست، آرد و زعفران تهیه میشود. گوشفیلها را در روغن داغ سرخ میکنند، سپس در شربت غلیظ مخصوصی میریزند تا شربت به خورد آنها برود. نکته جالب و عجیب این است که گوشفیل همراه با دوغ خورده میشود. اصفهانیها معتقدند که این دو با طبع گرم و سرد مکمل یکدیگرند. گوشفیل را میتوانید در مسیر رسیدن به میدان امام اصفهان از آبمیوهفروشیهای این مسیر خریداری و میل کنید.
شله بریان زیره، غذایی خوشمزه و کمیاب
زیره یکی از ادویههای پرطرفدار در اکثر نقاط ایران است و سابقهای طولانی در آشپزی اصفهان دارد. شله بریان زیره، غذایی حلیم مانند است که طعمی شبیه به کاچی دارد و در سفرهخانههای اصفهان سرو میشود. برای تهیه این غذای خوشمزه از گوشت گوسفند، زیره، برنج، نمک، پیاز و سایر ادویهها استفاده میشود. این غذای سنتی اصفهان، در همه رستورانها یافت نمیشود و رستوران سنتی چاه حاج میرزا یکی از معدود مکانهایی است که این غذای اصیل را طبخ و سرو میکند.
خورش ماست، دسر سنتی و اشرافی اصفهان
خورش ماست، یکی از محبوبترین دسرهای اصفهانی است که به عنوان دسر سنتی و اشرافی شناخته میشود. ظاهر این خورش با سایر خورشها بسیار متفاوت است. در این دسر از تخم مرغ، ماست تغلیظ شده، مرغ، زعفران، زرشک، زردچوبه و شکر استفاده میشود و طعمی شیرین دارد و رنگ آن زرد است. کافه رستوران همدم السلطنه یا همان خانه دختر امیرکبیر یکی از مکانهایی است که میتوانید طعم این خورش را بچشید.
آش شوربای سبزی، سوپ سنتی اصفهان
آش شوربای سبزی، یک غذای سنتی اصفهانی است که البته در اقصی نقاط ایران طرفداران زیادی دارد. تفاوت بزرگ این سوپ سنتی با سایر سوپها این است که از کوفتههای کوچک تهیه شده از گوشت چرخ کرده در این سوپ استفاده میشود که آن را از سایر سوپها متمایز میکند و طعم و عطری لذیذ به آن میبخشد. به جرات میتوان گفت که این سوپ از در دسترسترین غذاهایی است که میتوان آن را در اکثر سفرهخانههای قدیمی اصفهان تهیه کرد.
کاچی هفت دخترون، دسر خوشمزه و سنتی اصفهان
کاچی هفت دخترون، یکی از خوشمزهترین دسرهای ایرانی و اصفهانی است. مزه این غذا با مزه فرنی همخوانی دارد. آرد گندم، گلاب، بادام و پسته از جمله مواد به کار رفته در این غذا هستند. تاریخچه نام این کاچی به دورانی برمیگردد که در حضور هفت دختر کاچی پخته میشد. داستانهای مختلفی در این باره نقل شده است.
حلیم شیر، حلیمی متفاوت با طعمی منحصربهفرد
جالب است بدانید اصفهانی ها نوعی حلیم درست میکنند که در آن از شیر استفاده میشود. برای پخت این غذا ابتدا گندم و آب و نمک را با ادویه مخصوص میجوشانند و سپس له کرده و در نهایت شیر را اضافه میکنند.
بریانی
بریانی، محبوبترین غذای اصفهان است و شهرت جهانی دارد. این غذا از گوشت گردن گوسفند، جگر سفید، ادویه خاص اصفهان، نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه تهیه میشود. بریانی را معمولاً با گردو و خلال پسته تزئین میکنند.
کلهجوش
کلهجوش، غذای ساده و محبوبی است که در سراسر ایران تهیه میشود. اما اصالت این غذا به اصفهان برمیگردد. کلهجوش از کشک تازه، نعناع خشک، پیاز، گردو، روغن، نمک و فلفل تهیه میشود.
حلیم بادمجان
حلیم بادمجان از برنج، لوبیا سفید، پیاز و نعناع تهیه میشود.
قیمه ریزه
قیمه ریزه، غذای خوشمزهای است که از آرد نخودچی، پیاز، نعناع خشک و ادویه تهیه میشود.
یخنی لوبیا
یخنی لوبیا، غذای مقوی و خوشمزهای است که از گوشت، سبزی تازه، جعفری و ادویه تهیه میشود.
پلو ماش و قمری
پلو ماش و قمری از ماش، گوشت گوسفند، پیاز، ادویه و قمری تهیه میشود.
کوفته شوید باقالی
کوفته شوید باقالی از گوشت چرخکرده، شوید، باقالی، پیاز، ادویه و زردچوبه تهیه میشود.
یخمه ترش
یخمه ترش از گوشت گوسفند، آلو، برگه زردآلو و ادویه تهیه میشود.
تاس کباب
تاس کباب از گوشت گوسفند، پیاز، هویج، سیبزمینی، روغن، نمک و ادویه تهیه میشود.
کباب زردک
کباب زردک از گوشت چرخکرده، پیاز، زردک، هویج خام، آرد نخودچی و ادویه تهیه میشود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید