نفوذ چین به قلب خودروهای برقی اروپا
خودروسازان چینی این بار در نروژ، قلب خودروهای برقی اروپا، با تسلا، غول خودروسازی برقی جهان، وارد رقابت شدهاند.
به گزارش اکوایران از ایسنا، برندهای چینی تولیدکننده خودروهای برقی، از زمان تحویل اولین خودروی «امجی» به این کشور ثروتمند شمال اروپا در ژانویه ۲۰۲۰، تحت تاثیر قیمتگذاری رقابتی و فناوری پیشرفته پکن، سهم بازار حدود ۱۰ درصدی را به خودشان اختصاص دادهاند.
این رشد چشمگیر، با توجه به تصمیم نروژ، مبنی بر عدم اعمال تعرفه بر واردات خودروهای برقی چینی و همچنین شهرتش به عنوان دوستدارترین کشور جهان برای خودروهای برقی، قابلتوجه است.
سیاست تعرفهای نروژ، این کشور را از آمریکا و اتحادیه اروپا که هر دو برای محافظت از برندهای سنتی غالب آمریکایی و اروپایی، بر خودروهای برقی تولید چین، تعرفه وضع کردهاند، متمایز کرده است.
نروژ که عضو اتحادیه اروپا نیست، پیش از این، اعلام کرده بود که اعمال تعرفه بر خودروهای برقی چینی، مرتبط و مطلوب نیست.
«کریستینا بو»، دبیرکل انجمن خودروهای برقی نروژ (NEVA) گفت: در حال حاضر، حداقل ۲۰ مدل مختلف خودروهای برقی چینی در بازار نروژ موجود است. او اظهار کرد که دیدگاه خریداران آتی نروژی نسبت به خودروهای برقی چینی در سالهای اخیر، بسیار تغییر کرده است.
وی در مصاحبهای گفت: آنها میبینند که این خودروها، از نظر فناوری، خودروهای خوبی هستند و همچنین از نظر قیمتی نیز کاملا رقابتی هستند. بنابراین، بازار خودروهای برقی در نروژ، واقعا رقابتی است. در ۶ ماه اول سال میلادی جاری، حدود ۹۴ درصد سهم بازار را در اختیار داریم.
طبق دادههای فدراسیون جادهای نروژ (OFV)، تولیدکنندگان چینی خودروهای برقی، مانند بیوایدی، اکسپنگ و «ام جی» در ماه میلادی گذشته، در میان ۲۰ شرکت برتر فروش در بازار خودروهای جدید نروژ بودند. شرکتهای سوئدی «ولوو» و «پولستار» نیز در این فهرست قرار داشتند. در همین حال، «تسلا» همچنان بازیگر اصلی در نروژ است. این تولیدکننده خودروهای برقی آمریکایی در ژوئن با اختلاف، پرفروشترین برند در نروژ بود و فروش آن به دلیل تقاضا برای شاسیبلند «مدل وای» (Model Y) این شرکت، افزایش یافت.
فیلیپه مونوز، تحلیلگر جهانی در شرکت تحقیقاتی جاتو دینامیک، گفت: نروژ ، کشور اروپایی است که برندهای خودروی چینی، بیشترین سهم بازارش را با ۱۰.۰۴ درصد ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۵ را به دست آوردهاند. این تحلیلگر گفت: نروژ، به دلیل مقررات، فرهنگ و وسعتش، آزمایشگاه خودروهای برقی اروپا است. این بدان معناست که به نوعی، نقطه ورود همه برندهای ناشناختهای است که مایل به فروش خودروهای برقی در قارههای دیگر هستند.
شروع کار در این کشور، آسانتر از هر جای دیگری در اروپاست و مانند پنج بازار بزرگ اروپا به سرمایهگذاریهای بزرگ، نیاز ندارد. علاوه بر این، نروژ، صنعت خودروسازی مخصوص به خودش ندارد، به این معنی که برای یک شرکت خارجی، آسان است که بدون آسیب رساندن به منافع کسی، توجه دیگران را به خودش جلب کند.
«ریکو لومان»، اقتصاددان ارشد بخش حمل و نقل و لجستیک در بانک هلندی «آیانجی»، گفت: نظرسنجیها نشان داده است که رانندگان اروپایی از رانندگی با خودروهای برقی چینی، لذت میبرند. بنابراین، این یک چالش واقعی برای شرکت «تسلا» در آینده است تا با برندهای جدیدی که حضورشان در اروپا را تقویت میکنند، رقابت کند.
«ریکو لومان»، در پاسخ به این سوال که آیا به نظر میرسد اروپا، رقابتش با چین در زمینه خودروهای برقی را از دست می دهد، گفت: اروپا، اندکی عقبماندگی را جبران میکند اما چین، همچنان جلوتر است.
بر اساس گزارش شبکه سیانبیسی، «لومان»، گفت: همچنین در آمریکا نیز عقبگردهایی وجود دارد، بنابراین اتحادیه اروپا و به طور کلی اروپا در میانه قرار دارند. ما به مدلهای جدید و مقرونبهصرفهتری نیاز داریم تا رانندگان طبقه متوسط را متقاعد کنیم که این تغییر را انجام دهند، اما هنوز به این وضعیت، نرسیدهایم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید