بهترین غذا های نذری: غذای نذری چی بپزم؟
در روزهای نزدیک به محرم یا ایام خاص مذهبی، یکی از سوالاتی که بارها و بارها شنیده شده، این است: غذای نذری چی بپزم؟
نکتهای که معمولاً قبل از شروع به پخت غذا ذهن خیلیها را مشغول میکند، بحث تهیهی ظروف مناسب برای پخش غذاست. در این میان، خرید ظرف یکبار مصرف آلومینیومی بیشتر از همیشه پیشنهاد شده، چرا که این ظروف هم سبکاند، هم حرارت را بهتر نگه میدارند و هم به دلیل ظاهر رسمیشان برای نذری دادن در شأن نذر بهنظر میرسند.
اما برویم سراغ اصل ماجرا…
جدول نذری های مناسب:
نوع نذری | نام غذا | ویژگیها | مواد اصلی | مناسب برای |
نذری کمهزینه | شیر برنج | ساده، مقوی، زودپز | برنج، شیر، شکر، گلاب، خامه | همه ایام، بهویژه رمضان |
آش رشته | پرطرفدار، مقوی، مخصوص افطار | حبوبات، رشته، سبزی، پیاز، کشک | رمضان، صفر | |
عدس پلو | اقتصادی، خوشمزه | برنج، عدس، کشمش، خرما، دارچین | ایام محرم، صفر | |
نذری سریع و آسان | ساندویچ کالباس | نذری خشک، پرطرفدار بین نوجوانان | نان باگت، کالباس، خیارشور، گوجه، کاهو | همه ایام |
ساندویچ سوسیس بندری | تند و خوشطعم، سریعالپخت | سوسیس، پیاز، رب گوجه، ادویه، نان باگت | همه ایام | |
نذری ساده و عمومی | ماکارونی | محبوب، سیرکننده | ماکارونی، گوشت چرخکرده، پیاز، رب، ادویه | ایام غیررسمی، نوجوانان |
عدسی | ساده، مفید برای صبحانه | عدس، پیاز، روغن، نمک و زردچوبه | سحر رمضان، صفر | |
لقمهای و خشک | نان و پنیر و سبزی | سالم، سریع، بدون پخت | نان، پنیر، سبزی خوردن | همه ایام |
ساندویچ الویه | آمادهسازی آسان، خوشمزه | سیبزمینی، تخممرغ، خیارشور، سس، مرغ یا کالباس | افطاری، محرم | |
ساندویچ فلافل | گیاهی، تند و پرطرفدار | نخود، ادویه، سبزیجات، نان باگت | رمضان، اربعین | |
ساندویچ کوکو سبزی | گیاهی، سبک و اقتصادی | سبزی کوکو، تخممرغ، ادویه، نان | همه ایام | |
نذری خشک | لقمه نان خشک با خرما و پنیر | بدون نیاز به پخت، ماندگار | نان خشک، خرما، پنیر، گردو | سفر، ایام اربعین |
چرا انتخاب “بهترین غذای نذری” انقدر مهم است؟
به نقل از ثمین صنعت دنا:خیل عظیمی از مسلمانان در مناسبتهای مختلفی از قبیل ماه محرم و صفر یا ماه مبارک رمضان غذای نذری میپزند و بین افراد پخش میکنند. اگر شما هم جزو این دسته هستید و به دنبال بهترین غذاهای نذری میگردید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا پیشنهادات جالبی را به همراه طرز تهیه غذاهای مختلف بشناسید.
خیلیها تجربه کردهاند که با انتخاب درست غذا، نذریشان تبدیل به یک خاطرهی فراموشنشدنی برای دیگران شده. گفته شده که یک دیگ قیمه با بوی دارچین، چنان در کوچه پخش شده که تا مدتها در ذهن مردم مانده است. شاید دلیلش توجه به سلیقهی مردم، شرایط آبوهوایی، و حتی ظرفیت پختوپز بوده.
1. قیمه: سلطان نذریها
وقتی صحبت از بهترین غذای نذری به میان میآید، کمتر کسی هست که نام قیمه را نشنیده باشد. ترکیب بادمجان یا سیبزمینی سرخشده، لپهی خوبپخته و عطر لیمو عمانی، همه چیز را برای یک نذری پرطرفدار فراهم میکند.
در وبلاگ سایت ثمین صنعت دنا اشاره شده که «در پخش غذاهای آبدار مانند قیمه و قرمه، استفاده از ظرف آلومینیومی کمک میکند تا غذا بدون تغییر مزه و دمای بالا به دست مصرفکننده برسد.»
2. قرمهسبزی: عطر سبزیهای تازه در هوای نذر
شاید گفته شده باشد که قرمهسبزی سختتر است، اما کسانی که این مسیر را انتخاب کردهاند، معمولاً تعریف کردهاند که حتی برای بار دوم از آنها درخواست پخت همان غذا شده. البته باید به نکاتی مثل روغنانداختن و جا افتادن خوب توجه شود.
3. عدسپلو با کشمش و گوشت چرخکرده
این غذا را بعضیها برای نذرهای سبکتر و قابلتقسیمتر پیشنهاد کردهاند. بهخصوص وقتی که قرار است برای مدارس، خوابگاهها یا حتی سرای سالمندان نذری داده شود. گفته شده که بهخاطر سادگی و در عین حال مغذی بودن، بازخورد بسیار خوبی داشته.
4. آش نذری (آش رشته یا آش شلهقلمکار)
خیلیها گفتهاند در شبهای سرد محرم، یک کاسه آش رشته با کشک و نعناع داغ، بهترین پذیرایی ممکن بوده. در بعضی مناطق، حتی رسم است که آش در وعده سحر نذر داده شود.
5. لوبیاپلو با گوشت قلقلی
اگر دنبال غذای متفاوتتری هستید، لوبیاپلو با تهدیگ نان یا سیبزمینی میتواند نذر خاصی باشد. از زبان یکی از کاربران نقل شده که «لوبیاپلو نذریمون انقدر خوشمزه شده بود که تا دو روز بعد، همسایهها هنوز ازش حرف میزدن.»
نکاتی برای پخت بهترین غذای نذری
- ظروف پخش غذا اهمیت زیادی دارد. ظرفی که حرارت غذا را نگه دارد، بهراحتی بسته شود و در برابر نشت مقاوم باشد، بسیار در تجربهی دریافت نذری مؤثر است.
- مقدار روغن و ادویهجات کنترل شود. گفتهاند که در نذریها نباید زیادهروی کرد، چون ذائقهها متفاوت است.
- به نظم در پخش غذا توجه شود. تجربه نشان داده وقتی همهچیز با برنامهریزی جلو میرود، رضایت عمومی بیشتر است.
جمعبندی بهترین غذای نذری
انتخاب بهترین غذای نذری فقط به مزهی آن وابسته نیست؛ به نیت، کیفیت پخت، شرایط پخش و حتی ظروفی که برای آن استفاده میشود نیز ارتباط دارد. اگر قرار است نذر دهید، نذریتان را با عشق بپزید و در ظرفی بگذارید که آن عشق را منتقل کند. ظروف یکبار مصرف آلومینیومی یکی از پیشنهادهایی است که هم بهداشتیست، هم شکیل، و هم در حفظ کیفیت غذا مؤثر است.
واقعاً جالبه که به نقش ظروف نذری هم اینقدر دقیق اشاره کردین. خیلی وقتها خود غذا خوب پخته شده ولی چون ظرف پلاستیکی یا نامناسب بوده، یا غذا ریخته یا شکل ظاهری خراب شده. بهنظرتون برای غذاهای روغنی مثل لوبیاپلو یا قرمه، ظروف آلومینیومی واقعاً بهتر از پلاستیکیهای معمولی هستن؟
دقیقاً به نکته خیلی مهمی اشاره کردین. تجربه نشون داده که ظروف پلاستیکی معمولی، مخصوصاً در مواجهه با غذاهای داغ و روغنی، هم ممکنه فرم خودشونو از دست بدن و هم از نظر بهداشتی چندان مطمئن نباشن.
ظروف یکبار مصرف آلومینیومی نهتنها تحمل حرارتی بالایی دارن، بلکه باعث میشن غذا بهصورت داغتر، با ظاهر بهتر و بدون نشت منتقل بشه. ضمن اینکه استفاده از این ظروف در نذریهایی مثل قرمهسبزی یا قیمه، جلوهای رسمیتر و تمیزتر به کار میده که قطعاً در ذهن دریافتکننده هم اثر مثبت میذاره.