گردشگری 724 | دنیای گردشگری
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
۱۷
تیر
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
یادنامه حسینعلی عظیمی - ۶ | جدال با تکنوکراسی

یادنامه حسینعلی عظیمی – ۶ | جدال با تکنوکراسی

تکنوکرات‌ها کنتور انقلاب را صفر کردند. در سرمای سوزان یکه‌تازی تکنوکرات‌ها، حاج‌ حسینعلی عظیمی چراغ نهادسازی ایرانی اسلامی را زمین نگذاشت.

اسفند 29, 1403 8 دقیقه خواندن
چاپ خبر
– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ 25 اسفند یادآور عروج سردار جهادگر، مهندس حسینعلی عظیمی، از پیشکسوتان فرماندهی پشتیبانی و مهندسی جنگ جهادسازندگی است. به همین مناسبت خبرگزاری تسنیم، با همکاری کانون سنگرسازان بی‌سنگر، یادنامه‌ای در گرامی‌داشت این چهره نامدار دفاع مقدس منتشر کرده و با بهره‌گیری از یادداشت‌ها و سخنرانی‌های ایشان و همچنین گفت‌وگوهایی با صاحب‌نظران و همرزمان آن مرحوم، زوایایی از زندگی پرفرازونشیب او به تصویر کشیده است.

در همین یادنامه بیشتر بخوانید

+ معرفی اجمالی سردار جهادگر
+ «کارستان» به روایت پروفسور خلیجی
+ سردار آب!
+ همسرانه‌های مهندس
+ در جمع همسنگران

این شماره به گفت‌وگو با روح الله ایزدخواه، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی اختصاص دارد. او در ارائه مشاوره و تدوین استراتژی در دستگاه‌های دولتی سابقه‌ای طولانی دارد، از دیگر سوابق وی نیز می‌توان به ریاست هیئت مدیره و مدیرعاملی اندیشگاه توسعه منطقه‌ای فناوران اشاره کرد. وی در سال 1376 در دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی صنایع پذیرفته شد، و تحصیلاتش را در مقطع کارشناسی ارشد رشته MBA در همان دانشگاه ادامه داد، و سپس مدرک دکترایش را در رشته مدیریت تکنولوژی از دانشگاه علامه طباطبایی دریافت کرد. ایزدخواه سابقه تدریس در دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه المصطفی قم را در کارنامه خود دارد. ایزدخواه همچنین سابقه مشاوره و تدوین استراتژی در دستگاه های دولتی از جمله، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، وزارت صنایع و معادن، وزارت نفت، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان انرژی اتمی، وزارت دفاع، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بانک توسعه تعاون و وزارت علوم را نیز در کارنامه خود دارد. به سبب همکاری او با مرحوم مهندس عظیمی، در این بخش از یادنامه، با او به گفت‌وگو نشستیم. 

 * * * * * 

تسنیم: ضمن عرض سلام و سپاس، لطفاً قدری خودتان را معرفی کنید و در مورد نحوه آشنایی با آقای عظیمی توضیح دهید.

من هم خدمت شما و خوانندگان سلام عرض می‌کنم و به روح سردار جهادگر حسینعلی عظیمی درود می‌فرستم. من روح‌الله ایزدخواه هستم و در حال حاضر افتخار نمایندگی مردم محترم تهران در مجلس شورای اسلامی را دارم. از سال 86 با حاج‌آقا آشنا شدم و تا سال 94 کنار حاج‌آقا بودم و تعاملات زیادی با هم داشتیم. بعد از آن هم بصورت موردی ارتباط داشتیم. سال 86 من روی موضوعی درخصوص احیای اراضی کشاورزی کار می‌کردم و مسئله‌مان هم این بود که چطور بخش غیردولتی و مردمی در بحث احیای اراضی کشاورزی، که در واقع یک پروژه زیرساختی است، می‌تواند نقش‌آفرین باشد و اصطلاحاً کار را به دست بگیرد.

این موضوع در واقع از طرف ریاست‌جمهوری وقت به ما ارجاع داده شده بود که برای آنها روی این موضوع تحلیلی ارائه بدهیم. ما رصد کردیم ببینیم پیشکسوتان و فعالینی که روی این بحث‌ها کار کرده‌اند چه کسانی هستند. ازجمله آقای مهندس عظیمی به ما معرفی شد به‌عنوان کسی که روی این موضوع حرف‌های بسیار زیادی برای گفتن دارد. وقت گرفتیم؛ آن زمان ایشان مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل کانون سنگرسازان بی‌سنگر بود. وقت ندادند و گفتند: “من وقت مصاحبه و حرف زدن و این‌ها را ندارم”. دو تا سه ماه ما ایشان را پیدا نکردیم.

یک گزارش اولیه از کارمان تهیه کرده بودیم. در شرکت جهاد نصر جلسه‌ای برای این موضوع داشتیم و افراد دیگری هم دعوت شده بودند. در جلسه، اتفاقی من و حاج‌آقا کنار هم نشسته بودیم و من این گزارشی که تهیه کرده بودیم را برای صحبت روی میز گذاشته بودم.

بین جلسه دیدم حاج‌آقا دارد زیرچشمی این جزوه ما را نگاه می‌کند. به من گفت: “این چیه؟” گفتم: “ما داریم روی مسئله احیای اراضی کار می‌کنیم”. گفت: “این بحث‌ها برای بنده آشناست”. گفتم: “شما؟” گفت: “من عظیمی هستم”. گفتم: “آقای مهندس، ما چند ماه است پیگیری کردیم با شما طرح موضوع کنیم ولی امکان‌پذیر نشد”. گفت: “فردا بیا کانون سنگرسازان بی‌سنگر”.

رفتیم کانون و فهمیدیم اصلاً اصل این موضوع، یعنی ایده احیای اراضی کشاورزی به دست غیردولتی، مبدعش خود آقای عظیمی بوده و ایشان این مسئله را با برخی از مسئولین مطرح کرده است. این ایده در واقع دو تا سه مرحله چرخیده بود و بعد ریاست‌جمهوری به ما گفته بود که بیایید روی این موضوع کار کنید. یعنی فهمیدیم اصلاً اصل این موضوع، ایده شخص آقای عظیمی است و راهکاری که ما داشتیم، یعنی ایجاد توسعه‌گرهای مردمی، درواقع حرف ایشان بود.

خوشحال شدیم و رفتیم کانون. منتها در جلسه اول، آقای عظیمی وارد این بحث‌ها نشد. سه تا چهار ساعت برای ما موضوع مدیریت جهادی را مطرح کرد و توضیح داد که اصلاً مدیریت جهادی چیست و تجربه جهاد سازندگی چگونه بود. ما سراپا گوش شدیم؛ چهار ساعت فقط گوش دادیم.

من احساس کردم که یک گمشده‌ای داشتم و حالا پیدا کردم. رشته تحصیلی من مدیریت MBA است و مسئله‌ام این بود که واقعاً چگونه می‌شود رابطه بین مردم و دولت را تنظیم کرد؟ چه سازوکاری دارد؟ چه راهکاری دارد؟ وقتی حاج‌آقا تجربه جهاد سازندگی را برای ما ملموس می‌کرد، ما این را بهتر درک می‌کردیم. جلسات ما شروع شد. مرتب به کانون می‌رفتیم. دو، چهار، پنج نفری می‌رفتیم و با حاج‌آقا جلسه می‌گذاشتیم و ایشان تجربه جهاد را به ما انتقال می‌داد. ایشان در واقع بعد از جنگ، اولین کسی بود که روی موضوع مدیریت جهادی یک کار عمیق و طولانی، در قالب پژوهش اجتماعی، انجام داد. خودشان می‌گفتند که من ساعت‌های طولانی با مدیران جهاد سازندگی بعد از جنگ مصاحبه داشتم. ایشان واقعاً بعد از ادغام جهاد سازندگی، جهاد را رها نکرد. از کسانی بود که این موضوع را چسبید و اگر سخت‌افزار جهاد را منحل کردند، او نرم‌افزار جهاد را حفظ کرده بود و این دانش، این تجربه و این گنج را به نسل بعدی رساند.

حضرت آقا می‌فرمایند: جنگ ما گنج است. مدیریت جهادی یکی از آن گنج‌های سرآمد جنگ بود و حاج‌آقا به‌‌شخصه آتش‌به‌اختیار دو سه دهه وقت گذاشت، دل سوزاند تا این موضوع به نسل بعدی برسد. خودش به شوخی می‌گفت: “من تا حالا چند بار تا مرز رفتن رفتم، منتها دوباره برگشته‌ام. معلوم می‌شود ما یک وظیفه‌ای داریم که باید انجام بدهیم”. از معدود کسانی بود که دغدغه نسل سوم و بعدی‌ها را داشت.

تسنیم: چقدر این فضای اعتقاد فکری ایشان روی رویش نسل جوان جهادی تأثیر داشته است؟

نگاه کنید، گروه‌های جهادی که از حدود سال‌های 78-79 شروع کردند، گروه‌های جهادی روستایی بودند. این‌ها یک تجربه‌ای رفتند در روستاها، بصورت اردویی خدماتی ارائه دادند. آقای مهندس عظیمی این حرکت را طرد نکرد، ولی اشکالات جدی هم داشت و نقدهای منصفانه‌ای به آن داشت. می‌گفت: “تجربه‌ای پشت سر این حرکت شماست که آن را گم کرده‌اید. البته تقصیر شما هم شاید نباشد”.

به تعبیر من، چون تکنوکرات‌ها کنتور انقلاب را صفر کردند. کاری کردند که ما که سال‌های 83، 84، 85 وارد این میدان شدیم، یادمان نباشد که قبل از ما، 25-30 سال پیش هم همچون ماهایی رفتند و این تجربه را خیلی فراتر و وسیع‌تر شروع کرده بودند. آن تجربه کجاست الآن؟ تجربه جهاد در سینه‌هاست.

چند تا کتاب نوشتیم؟ چند تا مقاله نوشتیم؟ چند تا فیلم ساختیم؟ چند تا دانشکده راه انداختیم که این مدیریت جهادی را منتقل کند؟ حاج‌آقا یک‌تنه همه این کارها را کرد. فیلم ساخت، پوستر ساخت، تولید کرد، کار فکری کرد، مجله زد، همایش گذاشت، نشست گذاشت. یک‌تنه این آتش را حفظ کرد، این شمع را حفظ کرد که امروز، بحمدالله، به یک چلچراغ تبدیل شده است. واقعاً امروز من عرض می‌کنم که اگر مدیریت جهادی مدیون دو سه نفر باشد، نفر اولش آقای عظیمی است.

حاج‌آقا مأمور احیای اراضی کشاورزی شد. به من می‌گفت: “بیا برویم خوزستان”. گفتم: “حاج‌آقا، من کار دارم”. گفت: “فکر کن جنگ شده است، منتها این دفعه 8 سال طول نمی‌کشد، کمتر طول می‌کشد. تازه حقوق هم به شما می‌دهند. چه کار می‌کنی؟” ما را در یک منگنه بدی گذاشت.

من رفتم. یک مقطعی برای مستندسازی و بحث‌های تحلیلی در بحث جهاد نصر کنار دست ایشان بودیم. ببینید، مثل آقای عظیمی هستند، منتها نقطه بارز حاج‌آقای عظیمی این است که امیدش امروز مثل امید سال 57 و 58 بود، با همان انرژی‌اش. هیچ لکه ناامیدی در آقای عظیمی ندیدم. با همه سختی‌هایی که می‌کشید، با همه نامهربانی‌هایی که می‌دید، هیچ‌گاه من از زبان ایشان نشنیدم که افسوس بخورد، یا نسبت به آینده انقلاب تأسف بخورد، یا نسبت به وضع فعلی احساس ناامیدی داشته باشد.

همان زمان که در بستر بیماری بود، همان موقع که پشت میز بود، همان موقع که در بیابان‌های خوزستان بود، یک حالت واحد داشت. همین به ما امید می‌داد. ماها شاید خیلی کم‌کاری کردیم، شاید بیشتر از این‌ها باید حاج‌آقا را درمی‌یافتیم.

نسل جدید باید برای این جور افراد مایه بگذارد. جوان مؤمن جهادی امروز کم نیست. تحصیل‌کرده داریم، دکترا داریم، منتها این‌ها آن دانش و تجربه و آن فضایی که تجربه خالص و ناب جهادی در آن خلق شده را ندیده و حس نکرده‌اند. چه کسی باید این را به آنها برساند؟ امثال عظیمی‌ها این وظیفه را بر خودشان فرض کردند.

حاج‌آقا مناصبش را رها کرد. جلسات متعددی که با گروه‌های جهادی داشتیم، بلااستثناء شرکت می‌کرد و برایشان وقت می‌گذاشت. در شهرستان‌ها و دانشگاه‌های شهرستان‌ها مطلب ارائه می‌داد تا این پیام را برساند. با سازمان‌های متعدد، جلسات مختلف می‌گذاشت. چون احساس کرد امروز، اتفاقاً در مسیر پرکشش پیشرفت کشور، یک گمشده‌ای داریم به نام فرهنگ و مدیریت جهادی، و حاج‌آقا این چراغ را روشن نگاه داشت. در سرمای سوزان دوره یکه‌تازی تکنوکرات‌ها، حاج‌آقا این چراغ را زمین نگذاشت و به امروز رساند.

به‌عنوان نسل امروزی و نسل بعد از جنگ، مهم‌ترین ویژگی آقای مهندس عظیمی را چه می‌دانید؟

آقای مهندس عظیمی هم متفکر، هم عملیاتی، هم تشکیلاتی و هم فرهنگی بود. شما چند نفر را پیدا می‌کنید که همه این ویژگی‌ها را با هم و در حد خیلی خوبی داشته باشد؟ همان‌قدر که حاج‌آقا به تشکیلات قائل بود، به فرهنگ جهادی هم قائل بود. همان‌قدر که آدم متفکری بود، اهل تحلیل و آمار بود. من مهندسی را در آقای عظیمی فهمیدم. من مهندسی دانشگاه شریف خواندم، ولی یکی از اولین کسانی که مهندسی را به من فهماند، آقای عظیمی بود.

آن دقت‌نظرش در بحث ریزگردها، در بحث تسطیح اراضی، در بحث‌های کانال‌کشی و آبیاری کم‌نظیر است. ایشان قبل از انقلاب مهندس خبره‌ای بود، شرکت پیمانکاری داشت، ولی این‌ها را رها کرد و آمد در جهاد. جلسات متعددی ما را به قم، پیش علما می‌برد که “ما باید در مدیریت جهادی، حوزه را فعال کنیم”. مبانی فقهی و عمیق حوزوی را ایشان به‌شخصه مطالعه می‌کرد و برای ما هم بازگو می‌کرد. گاهی هم جلسه می‌گذاشت و فعالین حوزه را به تهران می‌آورد. پایبند به مبانی عمیق اسلامی، متفکر و به‌روز بود. ببینید، احیای اراضی کشاورزی یا بحث ریزگردها جزو پیچیده‌ترین مسائل دنیاست و مسئله ساده‌ای نیست. ولی ایشان شجاعانه ورود کرد و با حوصله ابعاد بحث را باز می‌کرد.

موضوع دیگر اینکه من آرمان «همه با هم» حضرت امام (ره) که آرمان جهاد سازندگی بود را در آقای عظیمی کشف کردم و دیدم. در همین دوره خودمان هم، هر جا احساس می‌کرد فردی می‌تواند کمکی کند، فارغ از جناح سیاسی‌اش، فارغ از گرایش فکری‌اش، می‌رفت سراغش و کمکش را جذب می‌کرد.

تسنیم: اگر نکته دیگری دارید بفرمایید. اگر نه، یک خاطره زیبایی اگر از ایشان در ذهن دارید بگویید.

خاطره‌های شیرین ما با حاج‌آقا زیاد است. یکی‌اش همین که حاج‌آقا هیچ عکسی از دوره جنگش ندارد! یک کلیپ ده‌ثانیه‌ای دارد که آن هم دستش را روی صورتش می‌گیرد و رد می‌شود. یک‌جا هم یک عکس دیدیم. گفتیم: “حاج‌آقا، ما مشکوکیم! شما در جنگ بودید یا نبودید؟! چهار تا عکس از خودتان می‌گذاشتید ما هم ببینیم!” بله، خدمت شما عرض کنم که خاطرات عمیقی از جنگ برای ما تعریف کرد. من جنگ و دفاع مقدس را که از نوجوانی به آن علاقه‌مند بودم، در این چند سالی که با حاج‌آقا زیست کردم، برایم عینی شد. آقای مهندس عظیمی یک آتش‌به‌اختیار جامع و کامل بود. از همان فردای جنگ، ایشان آتش‌به‌اختیار شد تا امروز. خداوند ایشان را رحمت کند و با اولیاء (ع) محشور نماید.

تسنیم: ممنون از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.

من هم از شما سپاسگزارم و برای شهدا، امام شهدا و مهندس حسینعلی عظیمی، علو درجات را از درگاه خداوند خواهانم.

انتهای پیام/

من رو دنبال کنید نویسنده:

تسنیم

خبرگزاری تسنیم یک خبرگزاری خصوصی در ایران است که ارتباط قوی با سپاه پاسداران دارد. این خبرگزاری در سال 1391 با مدیریت سید مجید قلی زاده آغاز بکار کرده است. مراسم افتتاح خبرگزاری تسنیم روز 22 آبان با حضور علی اکبر ولایتی دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی و سید محمد حسینی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار سوره حوزه هنری تهران برگزار شد. هدف از فعالیت این خبرگزاری در اساسنامه آن، بدین ترتیب شرح داده شده است: اطلاع‌رسانی و انتشار اخبار و تنویر افکار عمومی در راستای سیاست‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، پوشش خبری رخدادهای قوای سه‌گانه، افکارسنجی، ارزشیابی و انعکاس درخواست‌های آشکار و پنهان فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و هنری برای ارائه به مبادی تصمیم‌گیری، راه اندازی سایت و خبرگزاری با کسب مجوز از مراجع قانونی ذی‌صلاح و انجام فعالیتهای انتشاراتی. هدف راه‌اندازی این وبسایت خبری تسنیم، پوشش اخبار عربی اعلام شده است اما پوشش اخبار اقتصادی ایران مرتبط با همه حوزه‌های خبری شامل موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و بین‌المللی به همراه سایر زمینه‌ها اعم از بیداری اسلامی، فرهنگی، ورزشی، اخبار استانها، کاریکاتور، عکس، گرافیک، صوت و فیلم و ... نیز در دستور کار این خبرگزاری قرار دارد. تسنیم همواره استفاده از فناوری های روز اطلاع رسانی در دنیا و نیز مدیاهای مختلف بویژه صوت و تصویر را سرلوحه کار خود قرار داده و در راستای تحقق رسالت و اهدافش بهره گیری از ابزارهای مختلف رسانه‌ای را به نحو احسن به عمل می‌رساند. خبرگزاری تسنیم، فعالیت در دو حوزه کاری داخل و خارج کشور را جزو اهداف خود تعیین کرده و بر آن است تا اقدامات لازم جهت آگاهی بخشی و بصیرت افزایی در این دو حوزه را انجام دهد. در عرصه خارجی، واقعیت‌ها نشان می‌دهد که برخلاف تلاش های نظام سلطه برای جلوگیری از نفوذ و انتشار ماهیت و پیام‌های انقلاب اسلامی، تاثیرگذاری آن همچنان این انقلاب و اهداف آن سرمشق انقلابیون در نهضت بیداری اسلامی شده است و در جنگ نرم علیه ایران موفق عمل می‌کند. در شرایطی که انقلاب اسلامی ابتکار عمل را در عرصه جنگ نرم به دست گرفته است، رسانه‌های وفادار به انقلاب اسلامی بایستی دو وظیفه مهم و اساسی خود را به انجام رسانند: اول آنکه ماهیت، مولفه‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی را تبیین و تشریح نمایند. در این اقدام باید به نظام سیاسی مبتنی بر مردم سالاری دینی بیش از پیش پرداخته شود. مردم سالاری دینی باید به عنوان یک الگوی ویژه برای نظام لیبرال دموکراسی غربی معرفی شود که علیرغم همه موانع که بر سر راه وی بوده، توانسته است تا چهار دهه در مقابل زورگویی سلطه طلبان مقاومت کند و با این حال به دستاوردهای مهمی در حوزه‌های مختلف علم و فناوری نایل گردد. دوم آنکه، برای جلوگیری از خطر انحراف، اعوجاج، دگرگون وار نشان دادن اهداف، مقاصد و دستاوردهای انقلاب‌های مردمی در نهضت بیداری اسلامی توسط رسانه های نظام سلطه تلاش نماید. رسالت‌های خبرگزاری تسنیم در حوزه فعالیت خارج از کشور دو مورد فوق ذکر شده و در تلاش است تا در کنار سایر رسانه‌های انقلابی و وفادار، آرایش رسانه ای مستحکمی در برابر انحصار و سلطه امپریالیسم رسانه ای به وجود آورد و زبان گویای انقلاب اسلامی و انقلابیون مسلمان و آزادیخواه در تمام نقاط عالم باشد. در عرصه داخلی نیز، تسنیم وظیفه خود می‌داند تا همسو با اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی یکی در عرصه وسیع فرهنگی کشور، حضور موثر ایفا نماید و سایر رسانه‌های انقلابی را به منظور همکاری در این مسیر تشویق و هدایت نماید. تسنیم آگاه است که امپریالیسم رسانه ای غرب همواره با انجام اقداماتی تلاش دارد تا علیه افکار عمومی کشور هجمه وارد نماید و در این راستا فعالیت‌هایی جهت مهندسی و جابجایی حقایق در اذهان ملت مسلمان ایران، صورت می‌پذیرد. بنابراین شرایط کنونی ایجاب می کند تا رسانه های متعهد که آگاه و وفادار به اهداف و رسالت‌های انقلاب اسلامی هستند به عنوان سنگرهای دفاعی و سپر مقاومت در مقابل این هجمه‌ها ایجاد شده و فعالیت کنند تا بتوانند از آرمان‌های مقدس نظام اسلامی دفاع کنند و با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به هنگام و موثر، بصیرت افزایی را در جهت مصون سازی و عمق بخشی معنوی و ارتقاء سطح فرهنگ عمومی، سرلوحه کار و تلاش خود قرار دهند. خبرگزاری تسنیم تلاش می‌کند تا رسالت اطلاع رسانی خود را با تکیه بر توان نیروی انسانی مجرب و توانمند در عرصه رسانه‌ای کشور به شایستگی انجام دهد و به عنوان مرکزی برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جبهه رسانه‌ای انقلاب اسلامی شناخته شود. تسنیم که به گفته رئیس سپاه محمدعلی جعفری یکی از رسانه‌های مؤمن و انقلابی است که در مقابله با توطئه‌های ضداسلامی و ضد بشری ستمگران وظیفه بسیار سنگینی دارد، در سانحه پرواز شماره ۹۵۲۵ ژرمن‌وینگز یک تن از نیروهای خود  یعنی میلاد حجت‌الاسلامی در سمت خبرنگار را از دست داد. صاحب امتیاز خبرگزاری تسنیم «مؤسسه آتی‌سازان فرهنگ تسنیم» و مسئولیت مدیرعامل آن نیز برعهده سید مجید قلی‌زاده‌ قرار دارد. تسنیم موفق شده است تا چند پروانه حق تکثیر را با عنوان پروانه‌های کرییتیو کامنز (Creative Commons) دریافت کند و تمام محتواهای خود را با این پروانه در اختیار عموم مردم قرار دهد. این پروانه‌ها به تسنیم اجازه را می‌دهد تا اعلام کند چه حقوقی برای خودش محفوظ بماند، و چه حقوقی برای دریافت‌کننده اثر یا خالق‌های دیگر، باقی بماند. خبرگزاری تسنیم با شعار چشمه‌ی جوشان آگاهی بخشی از حضور پر رنگ در شبکه‌های اجتماعی مختلف نیز غافل نشده است و کانال خبرگزاری تسنیم را شکل داده است. تسنیم در سروش با نشانی، tasnimna@ در آی گپ با آیدی tasnimna@ در توییتر  به ادرس Tasnimnews_Fa@ در آپارات tasnim.video@ در تلگرام با ایدی Tasnimnews@ و در اینستاگرام به نشانی tasnimnews_fa@ به فعالیت می‌پردازد و از این پتانسیل شبکه‌های اجتماعی نیز برای آگاهی بخشی استفاده می‌نماید. شما می‌توانید مهمترین اخبار تسنیم را از طریق دسترسی مستقیم در تهران و دیگر شهرهای ایران در اختیار داشته باشید، علاوه بر آن، میتوان برای دسترسی آسانتر به قیمت ارز و طلا و لیگ ایران و جهان از لینک‌های مستقیم استفاده نمایید. برروی وبسایت این خبرگزاری به نشانی اینترنتی تسنیم دات کام میتوان راه‌های ارتباطی مختلف را مشاهده نمود. کاربران می‌توانند با استفاده از تلفن گویا، فکس، تلفن تماس واحد روابط عمومی، پست الکترونیک و همچنین آدرس دفتر این خبرگزاری جهت برقراری ارتباط اقدام نمایند. وبسایت خبرگزاری تسنیم با بازدید میانگین بیش از 200 هزار کاربر علاوه بر پوشش اخبار در حوزه‌های مختلف به درج رپورتاژ و تبلیغات سایر کسب‌وکارها نیز می‌پردازد.

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پنج × پنج =

    پیشنهاد ویژه

    • 5″بهترین پیتزا ناپولیتن تهران” کجاست؟+(آدرس،تلفن)
    • تمدید مهلت ارسال آثار به دومین کنگره ملی حضرت آیت‌الله ملک حسینی
    • آخرین شب عزاداری شاخسی در تبریز
    • بازار تاریخی سرپوشیده تبریز میزبان دستجات عزاداری حسینی
    • جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
    • سودآوری از فعالیت‌های اصلی «تجلی» در راه است
    • تالاب خشکیده «صالحیه» منشأ گرد و غبار در تهران
    • «ومعادن» زمان برگزاری مجمع خود را اعلام کرد
    • حداقل گارانتی لوازم خانگی و صوتی‌تصویری ۲۴ ماه شد
    • جاسوس یا فناوری؟
    • ثبت ۵۰ مسجد در ۱۴ استان در فهرست موقت یونسکو
    • گردشگری 724
    • ارتباط با تیم گردشگری 724
    • حریم شخصی کاربران گردشگری 724
    • خرید رپورتاژ
    • درباره گردشگری 724
    • شرایط بازنشر محتوا
    • عصر گردشگری
    • قیمت تور مالدیو
    • با تور روسیه از مشهد، یک شب مهمان ما در مشهد باشید!

    info@gardeshgari724.ir

    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به  گردشگری 724 است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

    • گردشگری 724
    • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
    • هتل ها
    • مقاصد سفر
    • غذا و رستوران
    • میراث فرهنگی
    • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
    • راهنمای سفر
    • سایر
      • همسفر ایرانی
      • بلیط اتوبوس