۳۱ تیر آخرین مهلت ارسال آثار به سومین دوره سوگواره ملی عکس مشعل
دبیر سومین دوره دوسالانه سوگواره ملی عکس مشعل اعلام کرد: تا ۳۱ تیرماه جاری علاقهمندان فرصت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
به گزارش میراثآریا، امیر عربشاهی اظهار کرد: تا ۳۱ تیرماه جاری علاقهمندان فرصت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
دبیر سومین دوره دوسالانه سوگواره ملی عکس مشعل گفت: علاقهمندان میتوانند آثار خود را از طریق کانال مؤسسه فرهنگی هنری عکاسان قم در پیامرسان ایتا به نشانی https://eitaa.com/photoqomir ارسال نمایند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۹۳۵۸۷۵۵۰۹۹ تماس بگیرند.
عربشاهی با بیان این که جشنواره مذکور در ۲ بخش تکعکس و مجموعه عکس برگزار میشود، افزود: شرکت برای تمامی عکاسان غیرحرفهای (آماتور) و حرفهای آزاد است و عکسهای ارسالی باید مستند باشند و هر گونه دستکاری در اثر که باعث از بین رفتن هویت آن شود، مجاز نیست.
او با اشاره به این که عکسها میتوانند رنگی و یا تکرنگ باشند، گفت: هر عکاس مجاز به ارسال ۱۰ قطعه (فریم) عکس در بخش تکعکس و یک مجموعه عکس بین ۵ تا ۱۵ قطعه (فریم) عکس است.
دبیر سومین دوره دوسالانه سوگواره عکس مشعل اظهار کرد: عکس باید توسط شخص عکاس گرفته شده باشد و بدیهی است؛ اگر خلاف آن ثابت شود، عکس در مرحله داوری حذف میشود.
عربشاهی اضافه کرد: حجم فایل ارسالی بین ۲ الی ۴ مگابایت با رزولوشن ۳۰۰ دی.پی.آی. (dpi) با ابعاد ۳۰۰۰ پیکسل در طول ضلع بزرگتر ارسال شود.
او با بیان این که محدودیتی در سال تولید اثر وجود ندارد، تصریح کرد: محدوده جغرافیایی مورد تأیید دبیرخانه دوسالانه سوگواره ملی عکس «مشعل»، کشور ایران است؛ از اینرو عکسهایی که غیر از ایران گرفته شده باشند، از مرحله داوری حذف میشوند.
دبیر سومین دوره دوسالانه سوگواره عکس مشعل ادامه داد: در صورت راهیابی به مرحله نهایی و نمایشگاه فایل اصلی (قابلیت چاپ در اندازه ۶۰*۴۰ سانتیمتر) و همچنین فایل خام (همراه با اگزیف) از مؤلف درخواست میشود؛ بدیهی است، در صورت عدم ارسال فایل، منجر به حذف عکس از روند داوری میشود.
عربشاهی گفت: دبیرخانه این سوگواره مجاز است، از عکسهای ارسالی همراه با نام عکاس در موقعیتهای گوناگون (نمایشگاه، کتاب عکس، سایت، فضای مجازی و…) استفاده کند و همچنین تصمیمگیری در رابطه با مسائل پیشبینی نشده، بر عهده دبیرخانه این سوگواره است.
او با بیان این که به نفرات اول تا سوم در هر بخش علاوه بر تندیس جشنواره و لوح یادبود، یک عدد انگشتر تبرکی عتبات همراه با جوایز نقدی اهداء میشود، گفت: در بخش تکعکس به ترتیب به نفرات اول تا سوم ۱۲ میلیون تومان، ۱۰ میلیون تومان و ۸ میلیون تومان جایزه نقدی اهداء میشود.
دبیر سومین دوره دوسالانه سوگواره عکس مشعل اضافه کرد: بخش مجموعه عکس به نفر برگزیده مبلغ ۱۵ میلیون تومان جایزه نقدی اهداء میشود.
عربشاهی اعلام کرد: دبیرخانه این سوگواره، به تمامی عکسهای راهیافته به نمایشگاه (به غیر از عکسهای برگزیده) مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به عنوان حقالتصویر اهداء میکند.
او گفت: سومین دوره دوسالانه سوگواره ملی عکس «مشعل» به همت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، خانه مطبوعات استان قم، شبکه جهانی هدهد، انجمن عکس بسیج هنرمندان و باشگاه عکاسان قم برگزار میشود.
دبیر سومین دوره دوسالانه سوگواره عکس مشعل؛ ثبت زیباییهای بصری آیینهای مشعلگردانی و مشق شمشیر، ثبت و نشان دادن حضور قشرهای مختلف در این مراسم (پیرغلامان، کودکان، بانوان و…)، ثبت حواشی آیینهای مشعلگردانی و مشق شمشیر (پیش از شروع مراسم، در حین و پس از اتمام آنها) و نیز ثبت و نشان دادن فضا و جغرافیای برگزاری این آیینها را از جمله اهداف سوگواره مذکور برشمرد.
عربشاهی بیان کرد: داوری آثار دریافتی، سوم مردادماه امسال انجام میشود و آیین اختتامیه آن به همراه اهدای جوایز به نفرات برتر در آبانماه سال جاری برگزار خواهد شد.
او؛ کرار انصاری، امیر حسامینژاد، فخرالدین یوسفپور و محمد محسنزاده را اعضای شورای سیاستگذاری این سوگواره اعلام کرد و گفت: احمد بلباسی، محسن کابلی و محمد اخلاقی هیأت داوران و امیرمحمد پیرانی روابط عمومی و بهمن عزیزی مدیر هنری این سوگواره هستند.
دبیر سومین دوره دوسالانه سوگواره عکس مشعل در بخش دیگر سخنان خود، آیین «مشعلگردانی» را میراث مشترک و ناملموس ایران و عراق دانست و افزود: ایرانیها و عراقیها در عزاداریهای ماه محرم میراث مشترک دارند؛ اما یکی از آیینهایی که شبیه هم برگزار میشود، «مشعلگردانی» است و این آیین میتواند در قالب یک پرونده مشترک به ثبت جهانی برسد.
عربشاهی افزود: هر خطه از ایران به یک نحو در ماههای محرم و صفر عزاداری و هر کدام آیینی را اجرا میکنند که متفاوت از دیگری است؛ ولی همه آنان یک هدف را دنبال مینمایند که آن هم سوگواری برای امام حسین(ع) و یاران باوفای ایشان است.
او ادامه داد: در کنار همه آداب و رسومی که در سراسر ایران در این روزها برگزار میشود، آیین مشعلگردانی یکی از مراسمی است که نه تنها در مناطق جنوبی و مرکزی ایران، بلکه در کشور عراق هم اجرا میشود.
دبیر سومین دوره دوسالانه سوگواره عکس مشعل گفت: آیین مشعلگردانی اگر چه در عراق برگزار میشود؛ ولی بیشتر این مراسم در شهر نجف دیده شده است، در ایران نیز شهرهایی مانند قم، مشهد (استان خراسان رضوی)، ری (استان تهران) و اردکان (استان یزد) توسط عربهای ساکن در این شهرها برگزار میشود؛ البته در شهر تهران هم محله دولتآباد که بیشتر ساکنان آن، عراقیهای مقیم تهران هستند، این آیین را به صورت گسترده اجرا میکنند.
عربشاهی افزود: مشعلهای حملشده در این مراسم، نمادی از مشعلهایی هستند که خیمهگاه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را به آتش کشیدند و نواختن گسترده طبلها نیز یادآور نواختن طبل در زمان حمله لشگر یزید و ابنزیاد به خیمهگاه اهل بیت امام حسین(ع) و اهل حرم است تا با صدای بلند نواختن طبل، مانع از شنیده شدن صدای شیون و فریاد زنان و کودکان شوند.
او خاطرنشان کرد: این مراسم که به نوعی میراث مشترک ایران و عراق محسوب میشود؛ اگر چه در ایران ثبت ملی شده است؛ اما میتواند به عنوان میراث مشترک ناملموس بین این دو کشور نیز شناخته شود و در فهرست جهانی قرار گیرد.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید