حفاظت و مرمت بناهای تاریخی نیازمند تعامل با جامعه معماران است
مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران در رویداد «همسرایی میراث معماری و معمار ایرانی»، حفاظت و مرمت بناهای تاریخی را نیازمند تعامل با جامعه معماران دانست.
به گزارش میراثآریا، رویداد «همسرایی میراث معماری و معمار ایرانی» بهمناسبت روز معمار با هدف ارتقای تعامل میان جامعه مهندسی معماری و حوزه میراثفرهنگی، روز سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور جمعی از معماران، اساتید و علاقهمندان حوزه معماری در مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران برگزار شد.
مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران ضمن تبریک روز معمار بر اهمیت تعامل میان حوزه میراث فرهنگی و جامعه معماری تأکید کرد.
شهرود امیر انتخابی با بیان اینکه معماری بخشی جدانشدنی از هویت بناهای تاریخی است، گفت: مجموعه نیاوران به عنوان یکی از مهمترین بناهای تاریخی کشور، همواره به دنبال ایجاد ارتباط مؤثر با نظام مهندسی و جامعه معماران بوده است. این رویداد را به فال نیک میگیریم و آن را گامی مهم در مسیر همافزایی برای حفاظت، مرمت، آموزش و پژوهش در حوزه معماری تاریخی میدانیم.
او افزود: مجموعه نیاوران به لحاظ معماری خاص و بناهای تاریخی همچون کاخ صاحبقرانیه، کوشک احمدشاهی و کاخ اختصاصی که تقریباً مدرن هستند، مسئولیت ما را در حفظ و نگهداشت سنگین میکند، به همین منظور گامهای اولیه در راستای امضای تفاهمنامههایی با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برداشته شده است که اولین گام در این راستا استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود مشترک است که در این رویداد متبلور شده است.
مدیر مجموعه نیاوران از آغاز فاز اول استحکامبخشی یکی از بناهای تاریخی این مجموعه در آینده نزدیک خبر داد و افزود: «برنامههای متعددی برای دیگر بخشهای مجموعه از جمله کاخ احمدشاهی و کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار دارد. نوع معماری این بناها ایجاب میکند که تعامل گستردهای با متخصصان معماری داشته باشیم.»
او با ابراز امیدواری نسبت به ادامه این تعاملات، تأکید کرد: امیدواریم با بهرهگیری از ایدههای خلاقانه معماران، بتوانیم مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران را در شرایطی بهتر به نسل آینده تحویل دهیم.
در ادامه رادمهر، دبیر رویداد و عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، ضمن خوشآمدگویی و تبریک روز معمار به تبیین اهداف این نشست پرداخت.
در بخش بعدی محمد احمدی، معمار و عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، به ایراد سخنرانی در خصوص نقش معماران در صیانت از میراث معماری پرداخت.
مهدی محرمی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز در سخنانی، بر ضرورت گسترش همکاری میان سازمان متبوع خود و مجموعههای میراثی تأکید کرد.
پس از آن کلیپی به منظور معرفی دستاوردها و ظرفیتهای سازمان نظام مهندسی برای حاضران به نمایش درآمد.
نشست با سخنرانیهای علمی و تخصصی ادامه یافت؛ مصطفی بهزادپور با موضوع «مرمتپذیری و غیرمرمتپذیری در تیپولوژی مکان مقدس»، محسن محسنی دهبانی با موضوع «سبکشناسی معماری قاجار و پهلوی با تمرکز بر کاخهای نیاوران» و فرح حبیب با موضوع «شرطیسازی ذهن و منظر» به ارائه مطالبی در حوزههای مرتبط با معماری و میراث پرداختند.
در فواصل برنامه، قطعات موسیقی نیز به صورت زنده اجرا شد و در بخش پایانی، با اهدای لوح قدردانی از اساتید و برگزارکنندگان تجلیل به عمل آمد.
بازدید جمعی از نمایشگاه واقع در تالار آبی و عکاسی گروهی پایانبخش این نشست بود.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید