استفاده از شاخصهای اقتصادی در تحلیل فارکس
استفاده از شاخصهای اقتصادی در تحلیل فارکس به خصوص برای معاملهگرانی که از روش تحلیل فاندامنتال استفاده میکنند ضروری است. البته این شاخصها میتوانند در تحلیل تکنیکالیستها هم مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین شاخصهای اقتصادی، علاوه بر جفت ارزها در تحلیل سایر داراییهای قابل معامله در فارکس هم نقش اساسی دارند.
استفاده از شاخصهای اقتصادی در تحلیل فارکس به خصوص برای معاملهگرانی که از روش تحلیل فاندامنتال استفاده میکنند ضروری است. البته این شاخصها میتوانند در تحلیل تکنیکالیستها هم مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین شاخصهای اقتصادی، علاوه بر جفت ارزها در تحلیل سایر داراییهای قابل معامله در فارکس هم نقش اساسی دارند. پس لازم است شاخصهای اقتصادی مؤثر در فارکس و نحوه تأثیرگذاری آنها در این بازار را بشناسیم. با ما همراه باشید.
نقش شاخصهای اقتصادی در تحلیل فارکس
اگر بخواهیم متوجه شویم که نقش شاخصهای اقتصادی در تحلیل فارکس دقیقاً چیست؛ لازم است بدانیم از یک طرف، بخش اصلی معاملات فارکس توسط بازیگران اصلی آن یعنی بانکهای مرکزی، صندوقهای سرمایهگذاری و بانکهای تجاری صورت میپذیرد و قیمت، حاصل تعامل این بازیگران است. از طرف دیگر، شاخصهای اقتصادی هستند که مهمترین نقش در «تصمیمات معاملاتی» بازیگران اصلی فارکس را ایفا میکنند. افزایش و کاهش هرکدام از این شاخصها باعث تغییر انتظارات قیمتی بازیگران فارکس از قیمت داراییهای مورد معامله خواهد شد.
پس به عنوان یک معاملهگر خرد جهت کسب سود، لازم است شاخصهای اقتصادی مؤثر در بازار فارکس را بشناسیم و از نقش این شاخصها در تعیین قیمت داراییهای قابل معامله در فارکس آگاهی یابیم.
نقش شاخصهای اقتصادی در تحلیل فاندامنتال جفت ارزها
اساسیترین ابزاری که تحلیلگران فارکس در تحلیل جفت ارزها استفاده میکنند، شاخصهای اقتصادی هستند. در واقع ارزش یک ارز در مقابل ارز دیگر، بر اساس شاخصهای اقتصادی کشورهای صاحب هر ارز شناخته میشود. مثلاً در نماد معاملاتی USD/JPY که ارزندگی دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن را میسنجیم، شاخصهای اقتصادی آمریکا و ژاپن، اطلاعاتی را در اختیار معاملهگران قرار میدهند که با کمک این اطلاعات، قیمت این جفت ارز به دست میآید.
برای مثال با مقایسه شاخصهای اقتصادی این دو کشور میتوانیم متوجه شویم که امکان نرخ رشد صنایع در کدام کشور بیشتر است، کدام یک از این دو کشور برای کنترل تورم خود ممکن است نرخ بهره را تغییر دهند، چه رابطهای بین کسری بودجه و نرخ اوراق قرضه دولتی هر کدام از این دو کشور وجود دارد.
مجموع این اطلاعات میتواند معاملهگر فارکس را به این جمعبندی برساند که در آینده، ارزش یک ارز در مقابل ارز دیگر در کدام جهت و به چه میزان تغییر خواهد کرد. بازیگران اصلی فارکس بر اساس تحلیلهای خود، به پیشواز این تغییرات میروند و روندهای قیمتی جدید را شکل میدهند. اگر معاملهگر خرد، شاخصهای اقتصادی را در تحلیلهای خود به درستی بررسی کند، میتواند با روندهای قیمتی همراه شده و سود فراوانی در فارکس کسب نماید. همچنین این اطلاعات میتواند فرصت مناسب برای باز کردن معاملاتی با اهداف بلندمدت را برای فاندامنتالیستهای فارکس فراهم کند.
نقش شاخصهای اقتصادی در تحلیل تکنیکال جفت ارزها
درست است که ابزار اصلی تحلیلگران تکنیکال فارکس درواقع چارت قیمت، اندیکاتور و کندلها هستند. اما این معاملهگران هم میتوانند با بررسی روزانه اخبار فارکس، از آمار شاخصهای اقتصادی مطلع شوند. لازم نیست این دست از معاملهگران حتماً شاخصهای اقتصادی را تجزیه و تحلیل کنند. در واقع همینکه بدانند قرار است امروز آمار شاخصهای اقتصادی آمریکا اعلام شود، متوجه خواهند شد که احتمال بروز نوسانات شدید در معاملات مربوط به دلار آمریکا وجود دارد. در نتیجه ریسک معاملات، دامنه نوسان و حتی میزان اسپرد تغییر خواهد کرد. چنین آگاهیای بسته به سبک معاملاتی، قطعاً روی تحلیل تکنیکالیستهای فارکس و معاملات آنها موثر خواهد بود.
اخبار و اطلاعات مربوط به شاخص اقتصادی را کجا پیگیری کنیم؟
تقویم اقتصادی فارکس در وبسایت دلتا کالج یک ابزار بسیار مفید برای تحلیل بازار فارکس و پیشبینی تاثیر اخبار اقتصادی فارکس بر نرخ ارزها به زبان فارسی است که کار شما را بسیار ساده و روان میکند.
اخبار اقتصادی جهان تاثیر مستقیمی بر معاملات شما و همچنین توسعه فرصتهای معاملاتی جدید دارد. تقویم اقتصادی، اخبار فارکس را سازماندهی میکند و زمینه مهمی را برای کمک به شما در پیگیری رویدادها و درک تاثیر بالقوه آنها بر بازار جهانی فارکس فراهم میآورد.
تقویم اقتصادی فارکس شامل اطلاعات مربوط به انتشار آمارها و گزارشهای اقتصادی مختلف در سطح جهانی است. از جمله این آمارها میتوان به نرخ بیکاری، تورم، نرخ بهره، تولید ناخالص داخلی و موارد مشابه اشاره کرد. هر یک از این گزارشها میتواند تأثیر قابلتوجهی روی نوسانات ارزها داشته باشد. بنابراین به عنوان یک تریدر همواره باید اخبار مهم فارکس را دنبال کنید و به روز باشید تا بتوانید تصمیمات معاملاتی مناسبی بگیرید.
مهمترین شاخصهای اقتصادی در تحلیل فارکس
وقتی در مورد استفاده از شاخصهای اقتصادی در تحلیل فارکس صحبت میکنیم، لازم است بدانیم شاخصهای فراوانی در این حوزه وجود دارند. در ادامه به برخی از مهمترین این شاخصها اشاره خواهیم کرد:
نرخ بهره بانک مرکزی
بانک مرکزی هر کشور بر اساس سیاستهای پولی اتخاذ شده، اقدام به تغییر نرخ بهره میکند. این نرخ بهره میتواند میزان وامهای ارزی پرداختشده به بانکهای تجاری و شرکتهای بزرگ فعال در فارکس را تحتالشعاع قرار دهد. تصمیمات بازیگران اصلی فارکس در خصوص میزان خرید ارز، نگهداری یا فروش آن تا حدود زیادی به نرخ بهره هر ارز بستگی دارد. این قِسم از تصمیمات این بازیگران، نقشی تعیینکننده در قیمت جفت ارزهای فارکس دارد. همچنین نرخ بهره به عنوان هزینه تأمین سرمایه، قطعاً بخشهای مختلف اقتصاد در یک کشور را تحت تأثیر قرار میدهد که بعداً اثر آن را در قیمت داراییهای معامله شده در فارکس مشاهده میکنیم.
نرخ تورم
نرخ تورم هر کشور، در واقع تغییر قدرت خرید پول رایج آن کشور را نشان میدهد. قیمت یک جفت ارز در فارکس، نشانگر قدرت خرید آن دو ارز در مقابل یکدیگر است. مثلاً وقتی میگوییم قیمت EUR/USD برابر است با 1.13 دلار؛ یعنی قدرت خرید 1 یورو در بازارهای جهانی، حدود 13 سِنت بیشتر از 1 دلار است. پس یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در قیمت جفت ارزها، اختلاف نرخ تورم در کشورهای طرفین معامله است. همچنین نرخ تورم با اثر گذاری بر بخشهای دیگر اقتصاد، باعث تأثیرات دیگری هم بر داراییهای معاملهشده در فارکس میشود.
تولید ناخالص داخلی (GDP)
میزان تولید ناخالص داخلی هر کشور نشاندهندهی ارزش پولی همه کالاها و خدمات ایجادشده در یک کشور در طول یک سال است. هرچه اقتصاد یک کشور بزرگتر و مولدتر باشد، GDP بالاتری هم خواهد داشت. قدرت خرید پول هر کشور تابعی از GDP آن کشور میباشد که البته در مقایسه با میزان نقدینگی موجود در کشور معیّن میگردد. هرچه GDP یک کشور نسبت به نقدینگی آن کشور بیشتر باشد، قدرت خرید پول کشور مربوطه هم افزایش خواهد یافت. مقایسه GDP دو کشور در نسبت با سایر عوامل مثل نقدینگی هر کشور، میتواند معیاری برای تعیین قیمت یک جفت ارز باشد.
نرخ رشد اقتصادی
تغییرات سالانه در GDP هر کشور با شاخص نرخ رشد اقتصادی سنجیده میشود. نرخ رشد اقتصادی بالاتر یک کشور در مقایسه با کشور دیگر، میتواند باعث افزایش ارزندگی ارز آن کشور در مقابل ارز کشور دیگر شود. البته وقوع این اتفاق بستگی به عوامل دیگری هم دارد.
تراز تجاری (Trade Balance)
شاخص تراز تجاری حاصل اختلاف میزان صادرات و واردات یک کشور است. صادرات به معنای آمدن پول است و واردات به معنای خروج پول. طبیعی است اگر میزان پول ورودی با میزان پول خروجی یکسان نباشد، هزینه تامین مالی یا همان نرخ بهره تغییر خواهد کرد. نتیجه تغییر در نرخ بهره در قیمت جفت ارزهای فارکس را بالاتر توضیح دادیم.
شاخص قیمت تولیدکننده (PPI)
شاخص قیمت تولیدکننده، شاخصی است برای نشان دادن بهای تمامشدهی یک کالا نزد تولیدکننده آن کالا. طبیعی است که افزایش هزینه تولید، اثرات متفاوتی در اقتصاد خواهد گذاشت، از تغییر در GDP گرفته تا تغییر در تورم و.. اگر یک کشور بتواند هزینههای تمامشده تولید را کنترل نماید، در واقع از ارزش پول ملی خود در مقابل پول سایر کشورها در فارکس دفاع میکند.
شاخص تولید صنعتی (IP)
این شاخص نشان دهنده تولید واقعی بخش صنعت در کشور میباشد. منظور از تولید واقعی، میزان تولید صرف نظر از ارزش پولی آن است. افزایش آن نشان دهنده افزایش توان اقتصادی و به تبع آن تقویت ارزش پول ملی است. میزان شاخص تولید صنعتی یکی از معیارهای شناسایی چرخههای تجاری (Business Cycles) در هر کشور میباشد. بسته به اینکه اقتصاد کشور در کدام نقطه از چرخه تجاری خود قرار گرفته است، میتوان ارزندگی پول ملی یک کشور و روند قیمتی جفت ارزهای مربوطه در فارکس را مشخص نمود.
برای استفاده از شاخصهای اقتصادی در تحلیل فارکس میتوان از شاخصهای زیادی نام برد، به معرفی تعداد محدودی از این شاخصها اکتفا کردیم.
جمعبندی
روزانه داراییهای مختلفی در فارکس معامله میشوند از جمله جفت ارزها. استفاده از شاخصهای اقتصادی در تحلیل فارکس، فرصت مناسبی را جهت پیشبینی قیمت بسیاری از این داراییها، در اختیار معاملهگران فارکس قرار میدهد. این شاخصها ابزار اصلی تحلیلگران فاندامنتال هستند ولی تحلیلگران تکنیکال نیز میتوانند از طریق دنبال کردن اخبار مربوط به آنها، معاملات خود را بهبود ببخشند. در این مقاله نقش این شاخصها در تحلیل فارکس را بررسی کردیم و تعدادی از مهمترین شاخصهای اقتصادی مورد استفاده در تحلیل فارکس را به شما معرفی کردیم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید