گردشگری 724 | دنیای گردشگری
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
۲۴
تیر
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
وضعیت مبهم واگذاری زندان اوین؛ دانشگاه یا تفرجگاه؟

وضعیت مبهم واگذاری زندان اوین؛ دانشگاه یا تفرجگاه؟

یک عضو شورای شهر تهران در حالی خواستار اجرای توافق مدیریت شهری با قوه قضائیه برای تبدیل زندان اوین به تفرجگاه شده است که معاون اول رئیس جمهور، سال گذشته مدعی شده بود از ۲۱سال پیش مصوبه‌ای قانونی برای واگذاری اوین به دانشگاه شهید بهشتی وجود دارد.

تیر 24, 1404 7 دقیقه خواندن
چاپ خبر
– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهرداری تهران در سال‌های گذشته با هدف بهبود کیفیت زندگی شهروندان و توسعه پایدار شهری، اقدام به تملک و تبدیل کاربری برخی از بزرگ‌ترین اراضی و املاک شهری کرده است. این پروژه‌ها نقش پررنگی در افزایش سرانه فضای سبز، توسعه راه‌های شهری و گسترش فضاهای فرهنگی و تفرجی ایفا کرده‌اند و بخشی از برنامه‌های راهبردی شهرداری برای ارتقای زیست‌پذیری تهران محسوب می‌شوند.

در این میان، پادگان قلعه مرغی یکی از شاخص‌ترین نمونه‌هاست که پس از تخلیه نیروهای نظامی، بخش عمده آن با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح به شهرداری تهران واگذار شد و امروز با مساحتی حدود 250 هکتار، در قالب بوستان ولایت به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بوستان‌های تهران شناخته می‌شود. پادگان جی نیز با وسعتی بالغ بر 21 هکتار در منطقه 9، به فضای سبز و پروژه‌های معبری جدید اختصاص یافته است. از سوی دیگر، «پادگان 06» با وسعت تقریبی 50 هکتار، بخشی از آن به مجموعه پارک ارتش و گذرگاه شرقی-غربی جدید تبدیل شده و بخشی همچنان در اختیار نیروهای مسلح باقی مانده است.

در شمال شرق تهران نیز، مجموعه بوستان یاس فاطمی با حدود 1400 هکتار، پس از واگذاری اراضی لشگرک توسط نهادهای نظامی، به بزرگ‌ترین پارک جنگلی و تفرجی منطقه تبدیل شده است. همچنین مجموعه اراضی تپه‌های عباس‌آباد هم‌اکنون میزبان پروژه‌های موفقی همچون پارک آب و آتش، پل طبیعت، باغ کتاب و مجموعه‌های فرهنگی-گردشگری کم‌نظیر است.

این رویکرد مدیریت شهری، با بهره‌گیری از توافقات با نهادهای نظامی و ارگان‌های دولتی، افزایش زیرساخت‌های سبز و فرهنگی بزرگ‌مقیاسی را برای تهران به وجود آورده و به رشد استانداردهای زندگی در پایتخت کمک کرده است.

حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین در ابتدای تیرماه امسال، که منجر به شهادت  80 سرباز، مددکار، کادر اداری، زندانبان، زندانی، خانواده زندانی و حتی عابران پیاده و ساکنان حاشیه زندان اوین شد، دوباره بحث قدیمی واگذاری و تغییر کاربری این مجموعه را بر سر زبان‌ها انداخت.

زندان اوین که در بیش از 50سالی که از تأسیس آن می‌گذرد، همیشه محلی برای تورق بخشی از تاریخ پیش و پس از انقلاب اسلامی بوده است، این بار نه برای بررسی وقایع یا شخصیت‌های داخلی جمهوری اسلامی ایران، بلکه با حمله وحشیانه اسرائیل و کشتار ده‌ها انسان در صدر اخبار رسانه‌های جهان قرار گرفت.

زندان اوین در دهه 1340 خورشیدی با محوریت سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) بر اراضی شمال غرب تهران و در محله‌ای نسبتاً دورافتاده از شهر، آغاز به ساخت کرد و در سال 1350 رسماً افتتاح شد. این مجموعه با مساحتی حدود 40 هکتار (برخی آمارها مساحت را 43هکتار عنوان کرده‌اند)، به مرور و باتوجه به رشد سریع بافت شهری تهران در حاشیه مناطق مسکونی قرار گرفت تا جایی که اکنون تقریبا دیوار به دیوار آن انبوهی از مناطق مسکونی قرار گرفته است.

پیشنهاد تغییر کاربری اوین؛ از آیت‌الله طالقانی تا قالیباف و عارف

بحث واگذاری و تغییر کاربری اوین بنابر نقل‌هایی عمری به درازای تاریخ انتقلاب اسلامی دارد، جایی که گفته می‌شود آیت‌الله طالقانی نیز خواستار تعطیلی آن و تبدیل به مجموعه‌ای عمومی بوده است. اما با توجه به قانون خروج زندان‌ها از مناطق شهری، بحث در این زمینه جدی‌تر هم شد.

جدای از این الزام، تملک و تغییر کاربری اراضی به شدت ارزشمند اوین، مستقیماً با دغدغه‌های توسعه شهری نیز گره خورده بود.

تبدیل به فضای سبز، مجموعه فرهنگی تفریحی، باغ‌موزه، دانشگاه و حتی تبدیل به اراضی تجاری و مسکونی با هدف درآمدزایی، گزینه‌های همیشه مطرح جدی و غیرجدی برای جایگزینی زندان اوین بوده‌اند.

اوایل دهه 1390 خورشیدی، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به همراه تعدادی از اعضای شورای شهر تهران، موضوع ضرورت انتقال زندان‌های اصلی پایتخت، به ویژه اوین، به خارج از محدوده شهری را مطرح کردند.

در همین زمان، شهرداری تهران هم‌راستا با سیاست‌های توسعه شهری، مطالعات مقدماتی برای ساماندهی زمین اوین را آغاز کرد. این روند با حضور چهره‌هایی چون احمد مسجدجامعی در ریاست شورای شهر و محمدباقر قالیباف در سمت شهردار تهران، شدت بیشتری یافت و طرح‌هایی رسمی نیز در دستور کار شورای عالی شهرسازی قرار گرفت. بر اساس این طرح‌ها، اوین باید از بافت شهری تهران خارج شده و عرصه عظیم آن با کاربری‌های انسانی‌تر و متناسب با زندگی مدرن شهری جایگزین شود.

شهرداری تهران , زندان اوین , دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ,

در ادامه، دولت حسن روحانی این پیشنهاد را در قالب بسته‌های مشورتی و برنامه‌های مشترک با قوه قضائیه و شهرداری تهران، به بحث ملی تبدیل کرد. مطالعات حقوقی و کارشناسی این طرح به عهده معاونت حقوقی ریاست جمهوری و بخش‌هایی از قوه قضاییه گذاشته شد تا ابعاد اقتصادی، امنیتی و اجتماعی این جابجایی به روشنی تحلیل شود. با این حال، پیچیدگی‌های متعدد ازجمله اینکه قوه قضائیه باید در قبال واگذاری این مجموعه، آورده درخوری دریافت کند، تاکنون این پروسه را لاینحل گذاشته است.  

اصغر جهانگیر سخنگوی فعلی قوه قضائیه و رئیس وقت سازمان زندان‌ها، خرداد سال 1394گفته بود مشتری تملک زندان اوین فقط شهرداری تهران نیست و مجموعه‌های دیگری هم متقاضی هستند.

او ادامه داده بود که طبیعی است قیمت زندان اوین با توجه به موقعیت آن خیلی بالاست و فضایی که در نظر گرفته می شود از لحاظ قیمت باید با زندان اوین برابری و همخوانی داشته باشد.

جهانگیر از سوی دیگر تأکید کرده بود که در صورت توافق نهایی با شهرداری تهران، قرار نیست زندان اوین به این مجموعه واگذار شود.

با روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی ـ که پیش از آن ریاست قوه قضاییه را نیز بر عهده داشت ـ بحث انتقال و تغییر کاربری اوین شتاب تازه‌ای به خود گرفت. مسئولان شهرداری تهران در سال‌های اخیر، به ویژه پس از انتخاب علیرضا زاکانی به‌عنوان شهردار، بارها بر ضرورت انتقال اوین به خارج شهر تأکید و حتی از توافق اولیه با قوه قضاییه برای واگذاری بخش‌هایی از زمین خبر داده‌اند. برخی اعضای شورای شهر ـ مانند مهدی چمران ـ خواستار تبدیل کامل این زمین به فضای سبز و بوستان شده‌اند، در حالی که شهرداری با توجه به ارزش اقتصادی بالای این زمین، نگاه درآمدزایی بیشتری به موضوع داشته و بعضاً از فروش یا معاوضه بخشی از اراضی برای تأمین منابع شهری سخن گفته است.

عارف: آماده‌ احیای مصوبه 21سال پیش واگذاری اوین به دانشگاه شهید بهشتی هستیم

اقدامات مدیریت شهری تهران برای تملک زندان اوین و تغییر کاربری آن در حالی در دستور کار بود که با روی کار آمدن دولت چهاردم، آقای عارف معاون اول رئیس جمهور شهریور 1403 و در اجلاس رؤسای دانشگاه ها، موسسات  آموزش عالی و پژوهشی، ادعایی را مطرح کرد که ممکن است تمام رشته‌های شهرداری و مدیریت شهری تهران برای تملک مجموعه زندان اوین را پنبه کند.

عارف در این همایش و در پاسخ به درخواست رئیس دانشگاه شهید بهشتی برای واگذاری زندان اوین به این مجموعه، از وجود مصوبه 21ساله‌ای (1382) برای تبدیل زندان اوین به دانشگاه خبر داد و گفت که در دوره قبل این تصمیم گرفته شده بود که این مجموعه به دانشگاه تبدیل شود و جمع‌بندی خوبی هم در این زمینه حاصل شد. در دولت هم تصویب شده بود زندان اوین به دانشگاه شهید بهشتی و علوم پزشکی شهید بهشتی واگذار شود.

عارف در ادامه با تأکید بر قانونی بودن مصوبه دولت در این زمینه و تأمین منابع این کار، گفته بود که اما نهایتا این اقدام عملی نشد ولی ما آمادگی احیای این مصوبه را داریم.

ارزش‌گذاری زمین زندان اوین نشان‌دهنده اهمیت بالای اقتصادی و استراتژیک آن است. این مجموعه با مساحتی در حدود 400 هزار متر مربع (طبق نقشه‌های ثبتی رسمی)، جزو گران‌ترین نقاط تهران به شمار می‌رود. در حالی که اوایل دهه 90 برخی کارشناسان و رسانه‌ها در جریان اخبار واگذاری این مجموعه، ارقامی بین 8 تا 20 میلیون تومان را برای هر مترمربع زندان اوین تخمین زده بودند، با توجه به رشد وحشتناک قیمت زمین و ملک از ابتدای دهه 90 تا امروز، در حال حاضر حتی برخی اخبار حاکی از این است که قیمت هر متر مربع از زمین زندان اوین به حدود 300میلیون تومان (باتوجه به ارزش زمین و تأسیسات داخل آن) رسیده است که با این احتساب ارزش کلی زندان اوین به رقمی بیش از 100هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

با این حساب، با قطعی شدن تغییر کاربری اوین و واگذاری آن چه به مدیریت شهری، چه به دانشگاه شهید بهشتی و هر نهاد دیگری، اگر به تأکید 10سال پیش رئیس وقت سازمان زندان‌ها مبنی بر اینکه واگذاری اوین قطعا رایگان نخواهد بود و آورده قوه قضائیه و مشخصا سازمان زندان‌ها از این واگذاری باید در حد و اندازه ارزش واگذاری این زندان باشد، قطعاً تمام نهادهای متقاضی حداقل در بحث تأمین مالی یا ارائه زمین معوض، با مشکل جدی روبه‌رو خواهند شد.

روز گذشته نیز جعفر شربیانی عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: در دوره سوم و چهارم مدیریت شهری، تفاهم‌نامه‌ای میان شهرداری تهران و قوه قضائیه برای تبدیل زندان قصر و زندان اوین به موزه و تفرجگاه عمومی با کارکردهای اجتماعی و فرهنگی شکل گرفت. زندان قصر در دوره شهرداری قالیباف تغییر کاربری یافت، در اختیار شهرداری قرار گرفت و به موزه تبدیل شد.

وی ادامه داد: پیشنهاد بنده به شهرداری تهران این است که پیش از انجام هرگونه مرمت و نوسازی درِ زندان اوین، در ادامه همان تفاهم پیشین، تفاهم‌نامه‌ای جدید با قوه قضاییه منعقد شود. با توجه به موقعیت سوق‌الجیشی زندان اوین، که به ارتفاعات شهر تهران و کوه‌های اطراف متصل است، این مکان نیز می‌تواند به موزه و پارک عمومی تبدیل شود؛ همان‌گونه که آن اتفاق مثبت برای زندان قصر رخ داد و اکنون مردم می‌توانند به‌عنوان موزه از آن بازدید کنند. این مجموعه هم باید در اختیار مردم تهران قرار گیرد و به یادگار برای تاریخ این شهر باقی بماند.

پیشنهاد تبدیل “زندان اوین” به موزه و تفرجگاه عمومی

این پیشنهاد عضو شورای شهر تهران هم ابهام جدیدی در این زمینه ایجاد کرد. درحالی که سال گذشته معاون اول رئیس جمهور از وجود یک مصوبه 21 ساله برای واگذاری اوین به علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داده بود، حالا عضو شورای شهر تهران پیشنهاد تفاهم‌نامه میان شهرداری با قوه قضائیه برای تبدیل زندان اوین به موزه و تفرجگاه را مطرح کرده است.

پیگیری این پیشنهاد و تحقق آن نیازمند شفاف‌سازی از سوی مسئولان شهری و همچنین مسئولان قضائی درباره آخرین وضعیت واگذاری و تغییر کاربری این زندان است.

 پروسه واگذاری و تغییر کاربری زندان اوین در حالی عملاً روندی سه دهه‌ای و بی‌نتیجه را تجربه می‌کند که زندان رجایی‌شهر در کرج نیز که شرایطی تقریبا شبیه زندان اوین را داشت، در مدتی بسیار کوتاه‌‌تر در توافق بین قوه قضائیه و استانداری البرز و مدیریت شهری کرج، واگذار و تخلیه شد.

انتهای پیام/

من رو دنبال کنید نویسنده:

تسنیم

خبرگزاری تسنیم یک خبرگزاری خصوصی در ایران است که ارتباط قوی با سپاه پاسداران دارد. این خبرگزاری در سال 1391 با مدیریت سید مجید قلی زاده آغاز بکار کرده است. مراسم افتتاح خبرگزاری تسنیم روز 22 آبان با حضور علی اکبر ولایتی دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی و سید محمد حسینی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار سوره حوزه هنری تهران برگزار شد. هدف از فعالیت این خبرگزاری در اساسنامه آن، بدین ترتیب شرح داده شده است: اطلاع‌رسانی و انتشار اخبار و تنویر افکار عمومی در راستای سیاست‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، پوشش خبری رخدادهای قوای سه‌گانه، افکارسنجی، ارزشیابی و انعکاس درخواست‌های آشکار و پنهان فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و هنری برای ارائه به مبادی تصمیم‌گیری، راه اندازی سایت و خبرگزاری با کسب مجوز از مراجع قانونی ذی‌صلاح و انجام فعالیتهای انتشاراتی. هدف راه‌اندازی این وبسایت خبری تسنیم، پوشش اخبار عربی اعلام شده است اما پوشش اخبار اقتصادی ایران مرتبط با همه حوزه‌های خبری شامل موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و بین‌المللی به همراه سایر زمینه‌ها اعم از بیداری اسلامی، فرهنگی، ورزشی، اخبار استانها، کاریکاتور، عکس، گرافیک، صوت و فیلم و ... نیز در دستور کار این خبرگزاری قرار دارد. تسنیم همواره استفاده از فناوری های روز اطلاع رسانی در دنیا و نیز مدیاهای مختلف بویژه صوت و تصویر را سرلوحه کار خود قرار داده و در راستای تحقق رسالت و اهدافش بهره گیری از ابزارهای مختلف رسانه‌ای را به نحو احسن به عمل می‌رساند. خبرگزاری تسنیم، فعالیت در دو حوزه کاری داخل و خارج کشور را جزو اهداف خود تعیین کرده و بر آن است تا اقدامات لازم جهت آگاهی بخشی و بصیرت افزایی در این دو حوزه را انجام دهد. در عرصه خارجی، واقعیت‌ها نشان می‌دهد که برخلاف تلاش های نظام سلطه برای جلوگیری از نفوذ و انتشار ماهیت و پیام‌های انقلاب اسلامی، تاثیرگذاری آن همچنان این انقلاب و اهداف آن سرمشق انقلابیون در نهضت بیداری اسلامی شده است و در جنگ نرم علیه ایران موفق عمل می‌کند. در شرایطی که انقلاب اسلامی ابتکار عمل را در عرصه جنگ نرم به دست گرفته است، رسانه‌های وفادار به انقلاب اسلامی بایستی دو وظیفه مهم و اساسی خود را به انجام رسانند: اول آنکه ماهیت، مولفه‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی را تبیین و تشریح نمایند. در این اقدام باید به نظام سیاسی مبتنی بر مردم سالاری دینی بیش از پیش پرداخته شود. مردم سالاری دینی باید به عنوان یک الگوی ویژه برای نظام لیبرال دموکراسی غربی معرفی شود که علیرغم همه موانع که بر سر راه وی بوده، توانسته است تا چهار دهه در مقابل زورگویی سلطه طلبان مقاومت کند و با این حال به دستاوردهای مهمی در حوزه‌های مختلف علم و فناوری نایل گردد. دوم آنکه، برای جلوگیری از خطر انحراف، اعوجاج، دگرگون وار نشان دادن اهداف، مقاصد و دستاوردهای انقلاب‌های مردمی در نهضت بیداری اسلامی توسط رسانه های نظام سلطه تلاش نماید. رسالت‌های خبرگزاری تسنیم در حوزه فعالیت خارج از کشور دو مورد فوق ذکر شده و در تلاش است تا در کنار سایر رسانه‌های انقلابی و وفادار، آرایش رسانه ای مستحکمی در برابر انحصار و سلطه امپریالیسم رسانه ای به وجود آورد و زبان گویای انقلاب اسلامی و انقلابیون مسلمان و آزادیخواه در تمام نقاط عالم باشد. در عرصه داخلی نیز، تسنیم وظیفه خود می‌داند تا همسو با اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی یکی در عرصه وسیع فرهنگی کشور، حضور موثر ایفا نماید و سایر رسانه‌های انقلابی را به منظور همکاری در این مسیر تشویق و هدایت نماید. تسنیم آگاه است که امپریالیسم رسانه ای غرب همواره با انجام اقداماتی تلاش دارد تا علیه افکار عمومی کشور هجمه وارد نماید و در این راستا فعالیت‌هایی جهت مهندسی و جابجایی حقایق در اذهان ملت مسلمان ایران، صورت می‌پذیرد. بنابراین شرایط کنونی ایجاب می کند تا رسانه های متعهد که آگاه و وفادار به اهداف و رسالت‌های انقلاب اسلامی هستند به عنوان سنگرهای دفاعی و سپر مقاومت در مقابل این هجمه‌ها ایجاد شده و فعالیت کنند تا بتوانند از آرمان‌های مقدس نظام اسلامی دفاع کنند و با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به هنگام و موثر، بصیرت افزایی را در جهت مصون سازی و عمق بخشی معنوی و ارتقاء سطح فرهنگ عمومی، سرلوحه کار و تلاش خود قرار دهند. خبرگزاری تسنیم تلاش می‌کند تا رسالت اطلاع رسانی خود را با تکیه بر توان نیروی انسانی مجرب و توانمند در عرصه رسانه‌ای کشور به شایستگی انجام دهد و به عنوان مرکزی برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جبهه رسانه‌ای انقلاب اسلامی شناخته شود. تسنیم که به گفته رئیس سپاه محمدعلی جعفری یکی از رسانه‌های مؤمن و انقلابی است که در مقابله با توطئه‌های ضداسلامی و ضد بشری ستمگران وظیفه بسیار سنگینی دارد، در سانحه پرواز شماره ۹۵۲۵ ژرمن‌وینگز یک تن از نیروهای خود  یعنی میلاد حجت‌الاسلامی در سمت خبرنگار را از دست داد. صاحب امتیاز خبرگزاری تسنیم «مؤسسه آتی‌سازان فرهنگ تسنیم» و مسئولیت مدیرعامل آن نیز برعهده سید مجید قلی‌زاده‌ قرار دارد. تسنیم موفق شده است تا چند پروانه حق تکثیر را با عنوان پروانه‌های کرییتیو کامنز (Creative Commons) دریافت کند و تمام محتواهای خود را با این پروانه در اختیار عموم مردم قرار دهد. این پروانه‌ها به تسنیم اجازه را می‌دهد تا اعلام کند چه حقوقی برای خودش محفوظ بماند، و چه حقوقی برای دریافت‌کننده اثر یا خالق‌های دیگر، باقی بماند. خبرگزاری تسنیم با شعار چشمه‌ی جوشان آگاهی بخشی از حضور پر رنگ در شبکه‌های اجتماعی مختلف نیز غافل نشده است و کانال خبرگزاری تسنیم را شکل داده است. تسنیم در سروش با نشانی، tasnimna@ در آی گپ با آیدی tasnimna@ در توییتر  به ادرس Tasnimnews_Fa@ در آپارات tasnim.video@ در تلگرام با ایدی Tasnimnews@ و در اینستاگرام به نشانی tasnimnews_fa@ به فعالیت می‌پردازد و از این پتانسیل شبکه‌های اجتماعی نیز برای آگاهی بخشی استفاده می‌نماید. شما می‌توانید مهمترین اخبار تسنیم را از طریق دسترسی مستقیم در تهران و دیگر شهرهای ایران در اختیار داشته باشید، علاوه بر آن، میتوان برای دسترسی آسانتر به قیمت ارز و طلا و لیگ ایران و جهان از لینک‌های مستقیم استفاده نمایید. برروی وبسایت این خبرگزاری به نشانی اینترنتی تسنیم دات کام میتوان راه‌های ارتباطی مختلف را مشاهده نمود. کاربران می‌توانند با استفاده از تلفن گویا، فکس، تلفن تماس واحد روابط عمومی، پست الکترونیک و همچنین آدرس دفتر این خبرگزاری جهت برقراری ارتباط اقدام نمایند. وبسایت خبرگزاری تسنیم با بازدید میانگین بیش از 200 هزار کاربر علاوه بر پوشش اخبار در حوزه‌های مختلف به درج رپورتاژ و تبلیغات سایر کسب‌وکارها نیز می‌پردازد.

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    یک × سه =

    پیشنهاد ویژه

    • 5″بهترین پیتزا ناپولیتن تهران” کجاست؟+(آدرس،تلفن)
    • دادستانی تهران علیه یک نماینده مجلس اعلام جرم کرد
    • به بهانه سیاست‌گذاری یا ملاحظات امنیتی، با دست خودمان امنیت شبکه را پایین نیاوریم
    • چهارباغ میزبان نخستین رویداد گردشگری معنوی محرم در اصفهان می‌شود
    • کرم‌زاده: روایت عشق و هنر، آغاز احیای گردشگری معنوی در اصفهان است
    • نمایشگاه صنایع‌دستی محرم، گامی برای پایداری اقتصادی هنرمندان اصفهان
    • پروژه طرح سایت گردشگری زنجانرود نباید به لحاظ کمبود اعتبار راکد بماند
    • نخستین نقشه‌ راه گردشگری معنوی بازار اصفهان تدوین شد
    • طرح فروش خودروهای وارداتی به تعویق افتاد
    • ثبت‌نام طرح نوسازی موتورسیکلت‌های فرسوده آغاز شد
    • عصبانیت مهرداد محمدی از مدیران استقلال
    • گردشگری 724
    • ارتباط با تیم گردشگری 724
    • حریم شخصی کاربران گردشگری 724
    • خرید رپورتاژ
    • درباره گردشگری 724
    • شرایط بازنشر محتوا
    • عصر گردشگری
    • قیمت تور مالدیو
    • با تور روسیه از مشهد، یک شب مهمان ما در مشهد باشید!

    info@gardeshgari724.ir

    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به  گردشگری 724 است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

    • گردشگری 724
    • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
    • هتل ها
    • مقاصد سفر
    • غذا و رستوران
    • میراث فرهنگی
    • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
    • راهنمای سفر
    • سایر
      • همسفر ایرانی
      • بلیط اتوبوس