گردشگری 724 | دنیای گردشگری
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
۱۷
تیر
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
«سرمایه گذاری برای تولید» کلید توسعه گردشگری فارس

«سرمایه گذاری برای تولید» کلید توسعه گردشگری فارس

شیراز- یکی از ظرفیت‌های فارس در راستای تحقق شعار سال حوزه گردشگری بوده که با سرمایه گذاری بخش خصوصی مسیر شکوفایی این استان را محقق می‌کند.

فروردین 5, 1404 6 دقیقه خواندن
چاپ خبر

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: «سرمایه‌گذاری برای تولید» چراغ راهی است که رهبر انقلاب سال ۱۴۰۴ را به نام آن روشن کردند تا به مردم و مسؤولان مسیر را نشان دهند.

این چندمین سالی است که نام‌گذاری سال‌ها بر محور تولید می‌چرخد و همین موضوع اهمیت حوزه تولید را مشخص می‌کند.

جایگاه استان فارس در گردشگری ایران

استان فارس سرزمینی با گستره جغرافیایی وسیع، تنوع آب و هوایی و شرایط زیست محیطی متفاوت، تنوع قومی و فرهنگی غنی و آثار تاریخی فراوان، در اشکال شهری و روستایی و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی بسیار، نظیر کشوری پهناور در قالب یک استان جای داده شده است. چشم‌انداز فارس، طیف وسیعی از فعالیت‌های گردشگری را از جمله طبیعت گردی، گردشگری مذهبی، گردشگری سالمت، گردشگری تاریخی – فرهنگی را شامل می‌شود. فارس در حال حاضر سالانه تعداد بیشماری بازدیدکنندگان داخلی و خارجی را جذب می‌کند و رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است.

«سرمایه گذاری برای تولید» کلید توسعه گردشگری فارس

گردشگری تاریخی – فرهنگی فارس

در حال حاضر در میان حوزه‌های گردشگری در کشور، گردشگری تاریخی، و فرهنگی در استان فارس بیشترین سهم را هم از لحاظ تعداد گردشگران داخلی و خارجی و هم از بعد بهبود وضع اقتصادی استان دارد. مهمترین عوامل قوت در توسعه صنعت گردشگری تاریخی – فرهنگی در استان، مناسب بودن آب و هوا برای جذب توریست، شهر پارسه و پاسارگاد با قدمت ۲۵۰۰ ساله، آرامگاه شعرای بنام حافظ، سعدی، خواجوی کرمانی، مجموعه بزرگ زندیه شامل حمام، مسجد و بازار وکیل، وجود مراکز اقامتی در بافت قدیمی شهر شیراز، نزدیکی اماکن تاریخی به مرکز شهر، بازارچه‌های شهری و روستایی عرضه کننده صنایع دستی در قالب بافت سنتی است.

فارس قطب توریسم درمانی ایران

استان فارس نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی خود خاستگاه جذب گردشگران از سراسر دنیا به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس می‌باشد. پایین و مقرون به صرفه بودن قیمت خدمات درمانی و گردشگری در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه و کشورهای رقیب، تنوع و کیفیت بالای خدمات بهداشتی – درمانی، دارا بودن رتبه سوم جهان در زمینه پیوند اعضا، وجود منابع مجرب انسانی در همه سطوح خدمات بهداشتی – درمانی، انجام انواع جراحی‌های زیبایی و همچنین وجود پژوهشگاه‌های سلول‌های بنیادی و بهترین مراکز درمان ناباروری در این استان از پتانسیل‌های مهم جذب گردشگران سلامت است.

«سرمایه گذاری برای تولید» کلید توسعه گردشگری فارس

گردشگری مذهبی با عنوان سومین حرم اهل بیت (ع)

استان فارس و شهر شیراز با عنوان سومین حرم اهل بیت، به یکی از مهمترین محورهای گردشگری مذهبی و زیارتی کشور تبدیل شده است. حرم های مطهر حضرت شاهچراغ (ع) و حضرت سید میر محمد (ع) حضرت سید علاالدین حسین (ع)، مسجد وکیل، و مسجد نصیرالملک از جمله مهمترین اماکن مذهبی-زیارتی استان به شمار می‌روند. بنابراین اهمیت و ضرورت توسعه گردشگری مذهبی با کارکردهای آن مانند درآمدزایی، رشد در حوزه اقتصاد در سطح منطقه‌ای و مهم‌تر از آن کارکردها و اثرات آن در گسترش ارزشهای اعتقادی و فرهنگ اسلامی ایرانی در سطوح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی می‌تواند مورد توجه برنامه ریزان و سیاست‌گذاران در جهت ایجاد زیرساخت‌های لازم قرار گیرد.

با این مقدمه استان پهناور فارس هم در میان استان‌های کشور ظرفیت‌های بسیاری برای جذب سرمایه‌گذار و حوزه تولید دارد که شاید آنچنان که باید به آن توجه نشده باشد.

مقام معظم رهبری سال ۱۳۸۷ در سفر به شیراز به اهمیت حوزه گردشگری در فارس تاکید کردند و فرمودند اگر در فارس به گردشگری توجه شود، استان از سایر حوزه‌ها بی‌نیاز می‌شود؛ لذا باید به بحث گردشگری بیش از پیش توجه شده و تولید و سرمایه‌گذاری در آن جدی‌تر گرفته شود تا علاوه بر جامه عمل پوشاندن به بیانات رهبری چشمه‌های جدیدی از طرفیت‌های بالای گردشگری هم در استان روشن شود.

سرمایه گذاری در گردشگری موجب رونق دیگر صنایع خواهد شد

محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در گفتگو با خبرنگار مهر گردشگری را یک صنعت پیشران دانست و گفت: این معنا که گردشگری همچون یک لوکوموتیو تعداد زیادی واگن را با خود حمل می‌کند.

وی با بیان اینکه وقتی گردشگری به‌عنوان یک صنعت فراگیر توسعه پیدا کند، صنایع زیاد دیگری هم توسعه پیدا می‌کنند، ادامه داد: توسعه تاسیساتی چون اقامتگاه، هتل‌ها و رستوران‌ها، خانه‌های بوم گردی، صنایع دستی، دامداری، کشاورزی در گرو توسعه گردشگری است.

ایجاد شغل در گردشگری با ارقام نسبتاً پایین نسبت به سایر حوزه‌ها

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با بیان اینکه این ویژگی خاص گردشگری که رونق دیگر صنایع را به دنبال دارد، منجر به ایجاد اشتغال هم می‌شود، افزود: مثلاً اگر بخواهید در صنعت نفت یک شغل ایجاد کنید با بالا و پایین کردن اعداد و ارقام به یک عدد بالا می‌رسید در حالی که در حوزه گردشگری، با ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به راحتی می‌توان یک شغل ایجاد کرد.

ثابت‌اقلیدی گفت: در حوزه گردشگری با حجم کمِ سرمایه گذاری می‌توان یک شغل پایدار و زودبازده را ایجاد کرد و این یک مزیت است که جنبه رقابتی هم دارد به‌ویژه در استان فارس که به واسطه آثاری که از نیاکان ما بر جای مانده، از حرم‌ها و نقاط زیارتی گرفته تا آثار و بناهای تاریخی و آبشارها و باغ‌ها بسیار قابل لمس است.

وی در ادامه به ویژگی‌های خاص حوزه گردشگری ادبی نیز اشاره و عنوان کرد: چهره‌های شاخصی مثل حافظ و سعدی یا در حوزه سلامت و پزشکی نقاط بارز زیادی داریم.

«سرمایه گذاری برای تولید» کلید توسعه گردشگری فارس

گردشگری یک صنعت فرابخشی است

مدیرکل میراث‌فرهنگی فارس در پاسخ به اینکه بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری که امسال را به عنوان سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری کرده‌اند، در حوزه گردشگری فارس چه باید کرد، گفت: وقتی صحبت از مزیت نسبی یا مزیت رقابتی می‌کنیم به این معناست که باید منابع زیرساختی را برای هزینه در مقاصد گردشگری هدایت کنیم، به طور مثال اگر قرار است جاده‌ای کشیده شود، راه‌آهنی احداث شود، آزادراهی ساخته بشود باید برنامه‌ریزی شود که از مسیری بگذرد که به سمت مقاصد گردشگری حرکت کند.

وی با بیان اینکه اساساً گردشگری یک صنعت فرابخشی است، افزود: وقتی سخن از گردشگری می‌شود الزاماً متولی یک دستگاه واحد نیست بلکه دستگاه‌های متفاوت باید دست به دست هم بدهند تا گردشگری رونق بگیرد.

فرایند اخذ مجوز در برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری طولانی و خسته کننده است

ثابت‌اقلیدی با تاکید بر توسعه زیرساخت‌ها افزود: طبق شعار سال ما باید مردم را تشویق به سرمایه‌گذاری کنیم اما در این میان استعلام گرفتن سرمایه‌گذار و فرآیند اخذ مجوز آنقدر طولانی و خسته‌کننده است که یک دور باطل را برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند.

وی در ادامه با تاکید بر تأثیرگذاری مشوق‌ها گفت: مشوق‌های سرمایه‌گذاری بسیار متنوع و تاثیرگذارند اما باید دید تسهیلات بانکی به‌عنوان یک مشوق با چند درصد بهره به سرمایه‌گذار ارائه می‌شود.

مدیرکل میراث فارس گفت: یکی از مشکلات استان فارس در این حوزه چند برابر بودن میزان درخواست‌ها برای تسهیلات نسبت به ارائه تسهیلات است و بانک‌ها در این زمینه همکاری لازم را انجام نمی‌دهند.

ثابت اقلیدی افزود: نزدیک ۷۰ میلیارد تومان اعتبار داریم در صورتی که کشش و تقاضا تا ۲,۰۰۰ میلیارد تومان است، یعنی تقاضا بالای ۲,۰۰۰ میلیارد تومان است و این نشان می‌دهد این نکات در حوزه سرمایه‌گذاری بسیار اهمیت دارد.

وی مواردی چون معافیت‌های مالیاتی را در این حوزه مهم خواند و بر کاهش هزینه مراکزی که تحت تأثیر این موضوع هستند تاکید کرد.

کمبود هتل‌های ۴ و ۵ ستاره در شیراز

ثابت‌اقلیدی با اشاره به کمبود برخی تأسیسات گردشگری از جمله مراکز اقامتی در شهرستان شیراز گفت: اکنون در تعطیلات نوروز هستیم و همه ظرفیت هتل‌های چهار و پنج ستاره ما پر است، پس ما نیاز داریم هتل‌های چهار و پنج ستاره‌مان را افزایش دهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس تصریح کرد: امروز به دلیل افزایش نرخ ارز سفرهای خارجی، ۴۰، ۵۰ میلیون تومان هزینه می‌خواهد لذا افرادی که مایل به سفرهای خارجی هستند ترجیح می‌دهند در داخل کشور سفر کنند و این منجر به تکمیل ظرفیت صد درصدی هتل‌های چهار و پنج ستاره شده است.

من رو دنبال کنید نویسنده:

مهر نیوز

خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. ۱) اداره کل اخبار داخلی: این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. ۲) اداره کل اخبار خارجی: اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. ۳) اداره کل اخبار استان‌ها: خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. ۴) اداره کل رسانه‌های نو: به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد.فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است.انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است.ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند.میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. با مهر به دنیا نگاه کنیم صاحب امتیاز: سازمان تبلیغات اسلامی مدیر عامل و مدیر مسئول: محمد مهدی رحمتی معاون خبر: محمدحسین معلم طاهری

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    11 − دو =

    پیشنهاد ویژه

    • 5″بهترین پیتزا ناپولیتن تهران” کجاست؟+(آدرس،تلفن)
    • سودآوری از فعالیت‌های اصلی «تجلی» در راه است
    • تالاب خشکیده «صالحیه» منشأ گرد و غبار در تهران
    • «ومعادن» زمان برگزاری مجمع خود را اعلام کرد
    • حداقل گارانتی لوازم خانگی و صوتی‌تصویری ۲۴ ماه شد
    • جاسوس یا فناوری؟
    • ثبت ۵۰ مسجد در ۱۴ استان در فهرست موقت یونسکو
    • اینانلو: موزه فرش را قبل از جنگ تجهیز کرده بودیم
    • راز نظم در آسمان / چرا هواپیماها در آسمان با یکدیگر برخورد نمی‌کنند؟
    • خسروی: فقط ۶ مخزن امن با استانداردهای موزه‌ای در کل کشور داریم
    • مهاجرانی: اگر اقدامات حفاظتی موزه‌ها ناکافی است، مقصر ماییم
    • گردشگری 724
    • ارتباط با تیم گردشگری 724
    • حریم شخصی کاربران گردشگری 724
    • خرید رپورتاژ
    • درباره گردشگری 724
    • شرایط بازنشر محتوا
    • عصر گردشگری
    • قیمت تور مالدیو
    • با تور روسیه از مشهد، یک شب مهمان ما در مشهد باشید!

    info@gardeshgari724.ir

    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به  گردشگری 724 است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

    • گردشگری 724
    • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
    • هتل ها
    • مقاصد سفر
    • غذا و رستوران
    • میراث فرهنگی
    • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
    • راهنمای سفر
    • سایر
      • همسفر ایرانی
      • بلیط اتوبوس