گردشگری 724 | دنیای گردشگری
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
۱۷
تیر
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
راهنمای جامع سفر به گرگان

راهنمای جامع سفر به گرگان

گرگان، مرکز استان گلستان، نگین سرسبزی در شمال ایران است که با جاذبه‌های گردشگری بی‌نظیر، هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند. از جنگل‌های انبوه و سرسبز تا دشت‌های پهناور و کوه‌های مرتفع، گرگان برای هر سلیقه‌ای، دیدنی‌های منحصر به فردی دارد. تاریخ پربار گرگان، این شهر را به گنجینه‌ای از آثار تاریخی و فرهنگی تبدیل […]

بهمن 29, 1402 5 دقیقه خواندن
چاپ خبر

گرگان، مرکز استان گلستان، نگین سرسبزی در شمال ایران است که با جاذبه‌های گردشگری بی‌نظیر، هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند. از جنگل‌های انبوه و سرسبز تا دشت‌های پهناور و کوه‌های مرتفع، گرگان برای هر سلیقه‌ای، دیدنی‌های منحصر به فردی دارد. تاریخ پربار گرگان، این شهر را به گنجینه‌ای از آثار تاریخی و فرهنگی تبدیل کرده است. از برج قابوس، بلندترین برج آجری جهان، تا مسجد جامع گرگان با معماری باشکوه، هر گوشه‌ای از گرگان، حكايتی از گذشته را روایت می‌کند.

علاوه بر طبیعت و تاریخ، گرگان به دلیل تنوع غذایی و سوغات، مقصدی جذاب برای گردشگران است. از نان و پنیر محلی تا کباب ترش و آش شوربا، هر سفره‌ای در گرگان، مملو از طعم‌های بی‌نظیر است.

موقعیت جغرافیایی

  • گرگان در جنوب استان گلستان واقع شده و از شمال به آق قلا و ترکمن، از جنوب به سمنان، از غرب به مازندران و از شرق به خراسان رضوی همسایه است.
  • مساحت این شهر ۱۶۱۵.۲ کیلومتر مربع است و از ۹۸ روستا و ۲ بخش مرکزی و ۴ شهر مختلف تشکیل شده است.

جمعیت

  • بیش از نیم میلیون نفر در گرگان زندگی می‌کنند.
  • تراکم جمعیت گرگان ۳ برابر میانگین کشوری است.

اقلیم

  • گرگان از نظر اقلیم طبیعی به سه ناحیه جلگه‌ای، کوهپایه‌ای و کوهستانی تقسیم می‌شود.
  • تنوع اقلیمی، این شهر را به مقصدی جذاب برای سفر در تمام فصول سال تبدیل کرده است.

تاریخ

  • نام گرگان تا سال ۱۳۱۶ شمسی، استرآباد بود.
  • نام گرگان ریشه عربی دارد و به معنی سرسبز و آباد است.
  • این شهر تا سال ۱۳۷۶ جزئی از استان مازندران بود و پس از آن به عنوان استانی مستقل شناخته شد.
  • اکثر مورخین معتقدند که پس از مهاجرت اقوام آریایی به ایران، برخی از آنها در گرگان ساکن شده‌اند.
  • سابقه سکونت در گرگان به بیش از ۶ هزار سال پیش می‌رسد.
  • این شهر در دوره‌های مختلف تاریخی، از جمله در دوره صفویان، به عنوان مرکز شکوفایی فرهنگی شناخته می‌شد و به آن دارالمومنین می‌گفتند.

مردم

  • مردم گرگان به زبان فارسی و لهجه‌ای ترکیبی از لهجه‌های گرگانی اصیل، سیستانی، مازندرانی و ترکمنی صحبت می‌کنند.
  • بیش از 40 درصد از جمعیت استان گلستان در شهر گرگان زندگی می‌کنند.

آب‌ و هوای گرگان

بهار:

هوای گرگان در بهار ملایم و دل‌انگیز است.
بارش‌های گاه و بی‌گاه بهاری، طراوت و شادابی را به ارمغان می‌آورند.
در این فصل، طبیعت گرگان به زیباترین شکل خود جلوه‌گری می‌کند و سرسبزی چشم‌نوازی را به نمایش می‌گذارد.

تابستان:

گرگان در تابستان هوایی گرم و شرجی دارد.
اگر به دنبال هوایی خنک‌تر هستید، می‌توانید به ارتفاعات گرگان سفر کنید.
در این فصل، تفریحات ساحلی در دریای خزر طرفداران زیادی دارد.

پاییز:

هوای گرگان در پاییز خنک و مطبوع است.
رنگ‌های پاییزی، زیبایی منحصر به فردی به طبیعت گرگان می‌بخشند.
این فصل، فرصتی مناسب برای گشت و گذار در جنگل‌ها و دشت‌های گرگان است.

زمستان:

گرگان در زمستان هوایی سرد و برفی دارد.
علاقه‌مندان به اسکی و سایر تفریحات زمستانی می‌توانند از سفر به گرگان در این فصل لذت ببرند.
در زمستان، کوه‌های گرگان منظره‌ای تماشایی و رویایی را به وجود می‌آورند.

بهترین فصل سفر به گرگان از نظر آب‌وهوایی، بهار و پاییز است.

سفر به گرگان

غذاهای محلی گرگان

چکدرمه:

این غذای خوشمزه با گوشت مرغ یا گوسفند، رب انار، لپه و پیاز تهیه می‌شود.
چکدرمه طعمی ترش و ملس دارد و به همراه نان محلی سرو می‌شود.

باسترمه:

باسترمه نوعی گوشت خشک شده است که از گوشت گوساله یا گوسفند تهیه می‌شود.
این غذای سنتی گرگان طعمی لذیذ و منحصر به فرد دارد.

بورک یا بوروک:

بورک نوعی نان است که با خمیر یوفکا و مواد مختلفی مانند پنیر، سبزیجات و گوشت پر می‌شود.
بورک را می‌توانید به عنوان پیش غذا یا میان وعده میل کنید.

خورشت ساک:

این خورشت با گوشت مرغ یا گوسفند، لوبیا سبز، رب انار و زعفران تهیه می‌شود.
خورشت ساک طعمی ترش و شیرین دارد و به همراه برنج سرو می‌شود.

کپور کله:

این غذای محلی با ماهی کپور، سبزیجات، سیر و ادویه‌جات تهیه می‌شود.
کپور کله طعمی لذیذ و خاص دارد و به همراه نان محلی سرو می‌شود.

کئی ترشک:

این غذای محلی با اسفناج، برنج، تخم مرغ و ماست تهیه می‌شود.
کئی ترشک طعمی ترش و دلچسب دارد و به عنوان صبحانه یا میان وعده میل می‌شود.

سوغاتی‌ ها و صنایع‌ دستی گرگان

نان خرمایی:

این شیرینی خوشمزه که با خرما، هل و گردو تهیه می‌شود، یکی از محبوب‌ترین سوغاتی‌های گرگان است.
نان خرمایی را می‌توانید در تمام قنادی‌های گرگان پیدا کنید.

شیرینی سر غربالی:

این شیرینی با طعم و مزه منحصر به فرد خود، زینت‌بخش سفره‌های مردم گرگان است.
برای تهیه شیرینی سر غربالی از خمیرمایه، پودر قند، پودر هل، ماست، وانیل، تخم‌مرغ و غیره استفاده می‌شود.

نان پادرازی:

این نان سنتی در دو نوع خشک و روغنی تهیه می‌شود.
نوع خشک نان پادرازی بیشتر در عزاداری‌ها و نوع روغنی آن بیشتر به عنوان سوغاتی استفاده می‌شود.

حلوا جز یا حلوا گردویی:

حلوای گردویی یکی از پرطرفدارترین حلواهای استان گلستان است که با برنج نیم دانه و گردوی آسیاب شده تهیه می‌شود.
طعم و مزه بی‌نظیر این حلوا، آن را به یکی از سوغاتی‌های محبوب گرگان تبدیل کرده است.

حلوای اُماج:

این حلوا که طعمی منحصر به فرد دارد، در هیچ یک از دیگر شهرهای ایران پیدا نمی‌شود.
مواد تشکیل‌دهنده حلوا اُماج آرد، عسل، روغن، زعفران و هل هستند.

پشت زیک:

این شیرینی خوشمزه که شبیه به سوهان کنجدی است، با استفاده از شکر، کنجد و هل تهیه می‌شود.
پشت زیک یکی از سوغاتی‌های سنتی و محبوب گرگان است.

خاویار:

بهترین نوع خاویار در ایران پرورش می‌یابد و گرگان یکی از مراکز اصلی تولید خاویار در کشور است.
خاویار به دلیل ارزش غذایی بالا و طعم بی‌نظیر، یکی از گران‌ترین مواد غذایی در جهان است.

نان زنجبیلی:

این نان خوشمزه با آرد، زنجبیل، کره محلی و شکر تهیه می‌شود.
نان زنجبیلی طعمی تند و دلچسب دارد و به عنوان سوغاتی گرگان بسیار محبوب است.

  • علاوه بر سوغاتی‌های خوراکی، گرگان صنایع‌دستی بی‌نظیری نیز دارد که می‌توانید به عنوان یادگاری از سفر خود به این شهر تهیه کنید. از جمله این صنایع‌دستی می‌توان به قالی‌بافی، جاجیم‌بافی، نمدبافی، سوزن‌دوزی، ابریشم ، روسری ترکمن ، قالی ترکمن و زیورآلات سنتی اشاره کرد.

اقتصاد گرگان

  • اقتصاد گرگان ترکیبی از فعالیت‌های سنتی و مدرن است.
  • کشاورزی و تولید مواد اولیه، از جمله پنبه و گندم، در این منطقه رونق دارد.
  • صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، مانند کشت و صنعت گل چشمه و تخته ی شهید با هنر، در گرگان فعال هستند.
  • واحدهای صنعتی متعددی در زمینه‌های مختلف، از جمله پنبه پاک کنی و آرد سازی، در این شهر وجود دارند.
  • گرگان به دلیل جاذبه‌های گردشگری فراوان، به یکی از مقاصد مهم گردشگری در شمال ایران تبدیل شده است.
  • وجود هتل‌ها، رستوران‌ها، مجتمع‌های تفریحی و مراکز خرید متعدد، رونق اقتصادی را در این شهر به ارمغان آورده است.
من رو دنبال کنید نویسنده:

aaweoriERDTGFVH

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    چهار × یک =

    پیشنهاد ویژه

    • 5″بهترین پیتزا ناپولیتن تهران” کجاست؟+(آدرس،تلفن)
    • بهار پاییزی خودروسازان
    • فروش جدید خودرو دولتی از هفته آینده
    • تمرینات پیش فصل پرسپولیس کلید خورد/ قرمز‌ها آماده سفر به ترکیه
    • ستاره محبوب پرسپولیس ساز جدایی کوک کرد!
    • ربیعی سرمربی هوادار شد
    • آب پاکی اینتر روی دست مهدی طارمی!
    • واکنش علیرضا جهانبخش به حضور در استقلال و پرسپولیس
    • مسعود شجاعی سرمربی نفت آبادان شد+ عکس
    • زمان دیدار آسیایی سپاهان اعلام شد
    • بزرگ‌ترین دردسر استقلال با بازگشت ساپینتو!
    • گردشگری 724
    • ارتباط با تیم گردشگری 724
    • حریم شخصی کاربران گردشگری 724
    • خرید رپورتاژ
    • درباره گردشگری 724
    • شرایط بازنشر محتوا
    • عصر گردشگری
    • قیمت تور مالدیو
    • با تور روسیه از مشهد، یک شب مهمان ما در مشهد باشید!

    info@gardeshgari724.ir

    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به  گردشگری 724 است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

    • گردشگری 724
    • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
    • هتل ها
    • مقاصد سفر
    • غذا و رستوران
    • میراث فرهنگی
    • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
    • راهنمای سفر
    • سایر
      • همسفر ایرانی
      • بلیط اتوبوس