گردشگری 724 | دنیای گردشگری
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
۱۷
تیر
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
بساط دستفروشان در باغ چای تنکابن؛ خطر تخریب موزه طبیعی

بساط دستفروشان در باغ چای تنکابن؛ خطر تخریب موزه طبیعی

تنکابن- باغ و بنای اداره چای تنکابن یک اثرملی است که می تواند به عنوان جاذبه طبیعی و تاریخی میزبان شهروندان و گردشگران باشد اما با تغییرکاربری به محل برپایی نمایشگاه فروش بهاره تبدیل شد.

اسفند 22, 1403 6 دقیقه خواندن
چاپ خبر

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها – سهیلا محمدی: شهر تنکابن باغ و بنای تاریخی اداره چای تنکابن را از دوره پهلوی اول در قلب خود جای داده و در نهم شهریور ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۳۱۴۷ در ردیف آثار ملی کشور قرار گرفته است.

شهرت این مجموعه، به دورانی برمی‌گردد که تنکابن دارای بندری بنام شهسوار بوده و ترانزیت این بندر از درون همین باغ توسط واگن‌های باری انجام می‌شد که کالاها را به ساحل می‌رساندند و ریل‌های راه آهن و سوله‌های مخصوص نگهداری کالاها هنوز در این بنا وجود داشته و تاریخ آن را روایت می‌کنند.

این بنای تاریخی در دولت دهم در زمره مصوبات سفر رئیس جمهور وقت قرارگرفته و طی نامه به شماره ۱۳۴۳۲/۱/۸۶ مورخ ۱۲/‌۰۲/‌۱۳۹۱‬ مقرر شد در این محوطه موزه و پارک طبیعی احداث شود اما درگذر زمان این مصوبه به دلایلی نامعلوم و شاید انفعال و یا عدم پیگیری مسئولان شهرستان و استان به دست فراموشی سپرده شد و در جدیدترین بی مهری، این اثر ملی محل تردد لودرهایی می‌شود که گونه‌های گیاهی خاصش را به زیر چرخ‌هایش کشیده و با استفاده از مصالح ناهمگون در این بنای تاریخی، به قول خود دستی بر سر و رویش می کشند تا فضا را برای کاربری‌های ناهمگون تجاری مهیا سازند.

دلسوزان آثار میراثی حتی می‌گویند که متولیان برگزاری این نمایشگاه به استناد آنکه برنده مزایده این مکان هستند، قصد دارند این محوطه را در اختیار دستفروشان گذاشته و یا کاربری‌های ناهمگون دیگری را در آن اجرا کنند.

باغ چای تکه از پازل تاریخی و طبیعی تنکابن است

محمد ابراهیم لاریجانی شهردار تنکابن در گفت و گو با خبرنگار مهر ضمن ابراز تأسف از وضعیتی که بر باغ اداره چای حاکم شده است، اظهار کرد: این بنا و باغ تاریخی بوده ویکی از تکه‌های پازل تاریخی و طبیعی تنکابن به شمار می‌رود.

وی افزود: نما و منظر تاریخی تنکابن یک مجموعه کامل است که پل تاریخی چشمه کیله، میدان امام، و ساختمان‌های اطراف پل، ساختمان شهرداری، ساختمان اداره چای تنها چند تکه از این پازل تاریخی هستند که نماد و سمبل تنکابن محسوب می‌شوند.

بساط دستفروشان در باغ چای تنکابن؛ خطر تخریب موزه طبیعی

شهردار تنکابن با تاکید بر اینکه کاربری باغ و بنای اداره چای تنکابن گردشگری و فرهنگی است، یادآور شد: طی مکاتبه‌ای که شهرداری و فرمانداری تنکابن با رئیس سازمان چای کشور انجام دادند، اعلام شد که این مجموعه یک اثر ملی بوده و اگر اداره چای قصد اجاره‌ی این مکان را دارد، باید فعالیت آن متناسب با کاربری این اثر ملی باشد.

لاریجانی با بیان اینکه این موضوع مورد پذیرش رئیس سازمان چای کشور قرار گرفت و در مزایده هم منوط به ارائه و اجرای طرح گردشگری شد، اضافه کرد: اما برنده مزایده فعلی این موضوع را رعایت نکرده و با انداختن لودر و مصالح غیر متناسب، ساز ناکوکی را برای این بنای تاریخی می‌نوازد، او گاهی برای فعالیت غیرمتناسب با کاربری این اثر ملی هر کاری دلش می‌خواهد، می‌کند و گاهی هم حرف از دستفروشانی می‌زند که قرار است عرصه این باغ میدان گاهشان شود.

نگرانی از قطع درختان و گونه‌های گیاهی

شهردار تنکابن ضمن ابراز نگرانی از قطع درختان و گونه های گیاهی این باغ گفت: تنکابن از منظر تفرجگاه‌های فرهنگی و گردشگری فقیر بوده و این باغ چند هکتاری با پیشینه جذاب تاریخی می‌تواند فرصتی کم نظیر جهت ایجاد موزه چای و احیای نمادین آن باشد تا شهروندان و گردشگران ضمن آشنایی با تاریخ تنکابن، لحظات خاطره انگیزی را در موزه چای این شهرستان تجربه کنند.

مدیر شهری تنکابن با ابراز تأسف از عدم رعایت شأن تاریخی این باغ و بنا خاطرنشان کرد: شهرداری تنکابن این تذکر را به سازمان چای داده بود که بجز کاربری گردشگری و فرهنگی، هیچ نوع فعالیت دیگری نباید در این باغ انجام شود.

لاریجانی ضمن گلایه از اداره چای که بدون توجه به تذکرات شهرداری و فرمانداری اقدام به واگذاری و اجاره این مکان بدون در نظر گرفتن وجهه تاریخی آن نموده، تصریح کرد: طی مکاتبه‌ای که در دو روز گذشته با سازمان چای داشتم متذکر شدم که اگر این اقدام ناهمگون با کاربری این اثر ملی و تاریخی ادامه یابد، شهرداری جلوی این کار را می‌گیرد زیرا در این مکان فقط باید امور فرهنگی و گردشگری به معنای واقعی خود اجرا شود.

این مقام مسئول ضمن انتقاد از رویه مرسوم در واگذاری املاک اداری در قالب طرح مولدسازی، متذکر شد: در حال حاضر مزایده مکان‌های دولتی تنکابن در قالب مزایده‌های سه ساله اما با قراردادهای یک ساله انجام می‌شود که این رویه ضمن مغایرت با قواعد حقوقی برای سرمایه گذار هم توجیه اقتصادی ندارد. از این رو جلوگیری از ادامه این رویه نادرست، ضروری به نظر می‌رسد.

بساط دستفروشان در باغ چای تنکابن؛ خطر تخریب موزه طبیعی

وی از اداره میراث فرهنگی تنکابن و فرماندار خواست تا نسبت به این موضوع مهم حساس بوده و واکنش درستی در جهت حفظ شانیت این مکان تاریخی داشته باشند.

ساخت و ساز در باغ ملی ممنوع است

در همین پیوند، داریوش رحیم مشایی رئیس اداره میراث فرهنگی تنکابن هم در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این بنا در سال ۸۷ به ثبت ملی رسید، گفت: به طور حتم ساخت و ساز در آثار ملی ممنوع بوده و هرگونه مرمت و بازسازی باید بر اساس نظر شورای عالی فنی اداره کل و وزارت میراث باشد.

وی با بیان اینکه نمایشگاه بهاره موقتی بوده و قرار نیست که تداوم داشته باشد، افزود: این بنا در آستانه تخریب بوده و در حال تبدیل به مخروبه شدن است و برای نجات این بنا از وضعیت کنونی، اداره میراث فرهنگی تنکابن از طرح‌های فرهنگی و گردشگری بخش خصوصی یا شهرداری که در شورای عالی فنی وزارتخانه و اداره کل مورد تأیید قرار بگیرد تا در این محوطه تاریخی اجرا شود، استقبال می‌کند.

باغ و بنای تاریخی دچار فرمایش شده است

کیومرث نعیمایی رئیس اداره چای تنکابن هم در گفتگو با خبرنگار مهر از آسیب جدی وارده به باغ و بنای اداره چای تنکابن بر اثر فرسایش زمان به شدت ابراز نگرانی کرد و گفت: این مجموعه در گذشت زمان به دلیل اینکه هیچ گونه مرمت و بازسازی نشده است، دچار زوال و آسیب جدی به دیوار، سقف، سوله‌ها و انبارها شده و آن را تهدیدی جدی توصیف کرد.

وی با بیان اینکه اداره چای و کارکنان آن نسبت به این مجموعه عرق دارند، خاطرنشان کرد: سوله این محوطه از سوی فرمانداری در اختیار مجری نمایشگاه بهاره گذاشته شده و ربطی به مزایده برگزار شده توسط اداره چای ندارد.

این مقام مسئول افزود: ما هم نگران این مجموعه تاریخی هستیم و اصرار داریم تا طرحی در این مجموعه اجرایی شود که مورد تأیید میراث فرهنگی و ضوابط میراثی بوده و متناسب با کاربری گردشگری و فرهنگی این اثر ملی باشد.

یک فعال گردشگری در این باره به خبرنگار مهر گفت: طرح بسیار مفصلی برای اجرای پارک موزه ارائه دادم که تمامی تاییدیه ها را هم اخذ کرده و در نهایت برنده مزایده سازمان چای شد که به دلیل برخی نواقص موجود در متن مزایده قرار شد تا این فرآیند در تاریخی دیگر تجدید شود.

وی افزود: این بنا از سه طرف درب ورودی دارد که درب اصلی آن در خیابان تختی و در قلب شهر تنکابن قرار دارد که همین درب اصلی در زمره متون مزایده نبود که در نهایت با دلایلی که توضیح داده شد، مقرر شد تا اداره چای با افزایش رقم مزایده، آن را تجدید کنند.

این فعال گردشگری اضافه کرد: باوجود پیگیری‌های متعدد در تجدید مزایده مذکور، من از تاریخ آن بی‌خبر مانده و در واقع از آنجا ماندم.

بساط دستفروشان در باغ چای تنکابن؛ خطر تخریب موزه طبیعی

این شهروند تنکابنی با تاکید بر اینکه اصلاً مهم نیست که چه کسی مجری طرح متناسب با این محوطه باشد، تصریح کرد: نکته مهم این است طرحی که قرار است در این محوطه اجرا شود متناسب با کارکرد گردشگری و فرهنگی آن بوده و شانیت تاریخی این اثر حفظ شود.

وی با بیان اینکه این محوطه با وسعت چندین هکتار در دل شهر تنکابن بهترین فرصت برای ایجاد موزه چای و روایت تاریخ پرشکوه آن است، با ابراز نگرانی از آسیب رسیدن به آن خاطرنشان کرد: متولیان امر و اداره میراث فرهنگی در واگذاری آن به بخش خصوصی دقت نظر بیشتری داشته باشند.

این فعال گردشگری ضمن ابراز نگرانی برای از بین رفتن گونه‌های گیاهی و استفاده مصالح غیرمتناسب برای ترمیم سوله‌های این محوطه خاطرنشان کرد: من به عنوان یک شهروند تنکابنی نگران سرنوشت این بنای تاریخی به مانند همه بناهای میراثی دیگر شهرم هستم.

تنکابن بیش از ۳۰ اثر ملی ثبت شده دارد که از جمله آن می‌توان از عمارت شهرداری، ساختمان شهربانی، محوطه و گورستان جیر لپه دشت، بنای سنگی و محوطه کوره سر، بنای تنکا، پل فلزی ولی آباد، پل تاریخی زنگشا محله، دبیرستان ثنائی و حمام مکرود و مسجد امیر اسعد نام برد.

من رو دنبال کنید نویسنده:

مهر نیوز

خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. ۱) اداره کل اخبار داخلی: این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. ۲) اداره کل اخبار خارجی: اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. ۳) اداره کل اخبار استان‌ها: خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. ۴) اداره کل رسانه‌های نو: به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد.فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است.انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است.ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند.میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. با مهر به دنیا نگاه کنیم صاحب امتیاز: سازمان تبلیغات اسلامی مدیر عامل و مدیر مسئول: محمد مهدی رحمتی معاون خبر: محمدحسین معلم طاهری

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پنج − 3 =

    پیشنهاد ویژه

    • 5″بهترین پیتزا ناپولیتن تهران” کجاست؟+(آدرس،تلفن)
    • قیمت ارز‌های دیجیتال امروز سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴
    • قیمت بیت کوین امروز سه شنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴
    • قیمت تتر امروز سه شنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴
    • پرسودترین و پرضررترین رمزارزهای امروز سه شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴
    • آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان/ بیت‌کوین در رشد قیمت بی‌رقیب شد
    • ۷ ارز دیجیتال برتر برای سرمایه‌گذاری بلندمدت در سال ۲۰۲۵
    • دهک‌های ۴ تا ۷ باید بدانند؛ کالابرگ سوم به ایستگاه تیرماه رسید
    • کارت رفاهی جدید بازنشستگان در راه است
    • قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۱۷ تیر اعلام شد + جدول
    • سهامداران بورس در منفی بازار غرق شدند
    • گردشگری 724
    • ارتباط با تیم گردشگری 724
    • حریم شخصی کاربران گردشگری 724
    • خرید رپورتاژ
    • درباره گردشگری 724
    • شرایط بازنشر محتوا
    • عصر گردشگری
    • قیمت تور مالدیو
    • با تور روسیه از مشهد، یک شب مهمان ما در مشهد باشید!

    info@gardeshgari724.ir

    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به  گردشگری 724 است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

    • گردشگری 724
    • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
    • هتل ها
    • مقاصد سفر
    • غذا و رستوران
    • میراث فرهنگی
    • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
    • راهنمای سفر
    • سایر
      • همسفر ایرانی
      • بلیط اتوبوس