گردشگری 724 | دنیای گردشگری
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
۱۷
تیر
  • گردشگری 724
  • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
  • هتل ها
  • مقاصد سفر
  • غذا و رستوران
  • میراث فرهنگی
  • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
  • راهنمای سفر
  • سایر
    • همسفر ایرانی
    • بلیط اتوبوس
برگزاری ۱۴۰۰ رویداد گردشگری و رشد ۱۷ درصدی ورود گردشگران خارجی

برگزاری ۱۴۰۰ رویداد گردشگری و رشد ۱۷ درصدی ورود گردشگران خارجی

آخرین جلسه شورای معاونان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برگزار و دستاوردهای هر یک از معاونت ها، مدیران و مدیران عامل شرکت های تابعه وزارت میراث فرهنگی در یک سال گذشته اعلام شد.

اسفند 26, 1403 5 دقیقه خواندن
چاپ خبر

به گزارش خبرنگار مهر، نشست شورای معاونان، مشاوران، مدیران‌کل ستادی و مدیران‌عامل شرکت‌های تابعه وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌منظور بررسی عملکرد و برنامه‌های سال ۱۴۰۳ در روزهای پایانی سال برگزار شد.

در این نشست، علی دارابی معاون میراث فرهنگی کشور از اقدامات مهمی همچون استفاده از نیروهای کارآمد، اصلاح ساختار که شامل اضافه شدن ۲ مرکز و ۴۲۴۰ پست به وزارتخانه بود، یاد کرد و گفت که این تحولات، ظرفیت‌های جدیدی را برای وزارتخانه فراهم کرده است.

در ادامه فاطمه داوری، مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث‌فرهنگی، گزارشی از دستاوردهای معاونت میراث فرهنگی ارائه داد.

وی از ثبت بیش از ۱۱۰۷ اثر در فهرست آثار ملی در سال ۱۴۰۳ خبر داد که این امر تعداد آثار ملی کشور را به بیش از ۴۴ هزار اثر رساند.

داوری اعلام کرد: امسال حریم بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی تعیین و ۲۰ موزه جدید در کشور ایجاد شد.

داوری از برگزاری دو نمایشگاه بین‌المللی و ۵۱۴ نمایشگاه داخلی در سراسر کشور و بازگشت ۳۰۰۰ قلم شیء فرهنگی تاریخی از جمله ۱۱۰۰ شی که در سفر رئیس‌جمهور به نیویورک استرداد شد، خبر داد.

علاوه بر این، مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث‌فرهنگی، اشاره کرد که ثبت جهانی جشن مهرگان، مهارت نواختن رباب و هگمتانه به‌عنوان میراث جهانی از مهمترین دستاوردهای وزارتخانه در سال ۱۴۰۳ بوده است.

تصویب طرح‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای برای سال آینده

در ادامه، داوری از تصویب آئین‌نامه‌ها و طرح‌های مهم برای حفاظت از بناهای تاریخی و بافت‌های فرهنگی کشور در هیئت دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.

از جمله این اقدامات می‌توان به تصویب آئین‌نامه نظام فنی و اجرایی اختصاصی برای بناها و بافت‌های تاریخی و همچنین تصویب بسته راهکارهای تشویقی احیا و تقویت سکونت در بافت‌های تاریخی اشاره کرد.

برگزاری نوروزگاه‌ها در هزار مکان تاریخی، برنامه‌های ویژه روز جهانی بناها و محوطه‌ها، روز جهانی موزه‌ها، جشنواره تولیدات چندرسانه‌ای و ثبت ملی آثار جدید همچون غارهای لرستان و آینه‌کاری از جمله اقداماتی است که در سال ۱۴۰۴ در دستور کار قرار دارد.

برگزاری ۱۴۰۰ رویداد گردشگری

انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری کشور هم در این جلسه به دستاوردهای معاونت گردشگری در سال جاری اشاره کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه بین‌المللی گردشگری، برپایی ۱۴۰۰ رویداد گردشگری داخلی و بین‌المللی با رشد ۴۰ درصدی و ثبت سه رویداد گردشگری مهم در کشور از جمله اقدامات شاخص این معاونت بود.

بندپی به برنامه‌های معاونت گردشگری برای سال آینده پرداخت و تصریح کرد: از جمله اولویت‌های سال آینده توسعه محصولات گردشگری، تقویت گردشگری خوراک، روستایی، آبی، کشاورزی و شهری است. علاوه بر این، ما قصد داریم با شناسایی نقاط ضعف و قوت، برنامه‌ریزی دقیق برای توسعه گردشگری داخلی و خارجی انجام دهیم.

پرهام جانفشان، سرپرست اداره‌کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری، نیز به ثبت ۲۶۸ شکایت از آژانس‌ها در سال جاری اشاره کرد و افزود: امسال همچنین ۷۱۳ پروانه نهایی صادر شده و تخفیفات حامل‌های انرژی و بازنگری در آئین‌نامه‌های دفاتر گردشگری نیز به مرحله اجرا رسید.

جانفشان افزود: در سال آینده تمرکز ما بر ارتقای کیفیت نظارت است و ضوابط سامانه گردشگری سلامت که بعد از نوروز مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت، از دیگر اقدامات برنامه‌ریزی شده است.

ابوطالب قاسمی، مدیرکل دفتر مطالعات، آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری، به اقدامات انجام شده در حوزه آموزش و توانمندسازی فعالان گردشگری اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، طرح توانمندسازی فعالان گردشگری فعال شد و ۱۵ هزار نفر از آن بهره‌مند شدند. همچنین ۲۵۰۰ نفر در نمایشگاه گردشگری آموزش دیدند و در سال آینده نیز برنامه‌هایی همچون اعزام مدرسان به کشورهای منطقه برای مقابله با ایران‌هراسی و تولید محتوای مناسب برای حوزه‌های مختلف در دستور کار قرار دارد.

رشد ۱۷ درصدی ورود گردشگران خارجی به کشور

در ادامه، مسلم شجاعی، مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی، به رشد ۱۷ درصدی ورود گردشگران خارجی به کشور اشاره کرد و گفت: در ۱۱ ماه گذشته، حدود ۶.۹ میلیون گردشگر وارد کشور شدند. حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی مانند فیتور و برگزاری ۷ رودشو در کشورهای مختلف از جمله مهم‌ترین اقدامات این دفتر در سال جاری بود.

شجاعی افزود: حضور ۳۰ اینفلوئنسر مطرح جهانی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران به دنیا و توزیع بیش از ۳۰ هزار اقلام تبلیغاتی از دیگر فعالیت‌های مهم این دفتر در راستای توسعه گردشگری خارجی بوده است.

محمد ابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری نیز با اشاره به فعالیت‌های پژوهشگاه در سال گذشته، گفت: در حال حاضر ۷۳ هیئت‌علمی رسمی و ۱۴ هیئت‌علمی پیمانی در پژوهشگاه مشغول به فعالیت هستند و به‌طور کلی ۳۵۲ نفر از نیروهای متخصص در بخش‌های مختلف پژوهشگاه فعالیت می‌کنند.

زارعی افزود: ما از استان‌ها خواسته‌ایم که حوزه پژوهشی خود را تقویت کنند تا بتوانیم در سطح ملی و بین‌المللی در این زمینه پیشرفت داشته باشیم. همچنین، پژوهش‌های مشترک با کشورهای مختلف حول محور ایران فرهنگی در دستور کار قرار دارد.

انجام ۱۰۲ طرح پژوهشی در یک سال گذشته

در ادامه، نیکزاد معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی نیز به گزارش عملکرد پژوهشگاه در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، ۱۰۲ طرح پژوهشی در پژوهشگاه به انجام رسید که حاصل آن، ۲۲۹ مقاله علمی منتشر و ۲۰ کنفرانس و همایش علمی در پژوهشگاه برگزار شد. علاوه بر این، ۱۱ کاوش در سایت‌های مختلف تاریخی نیز توسط پژوهشگاه انجام شده است.

این آمار و گزارش‌ها نشان از رشد قابل‌توجه پژوهش‌های علمی در زمینه میراث‌فرهنگی و گردشگری و همچنین گسترش تعاملات بین‌المللی در این حوزه دارد

آینده پژوهی در وزارت میراث فرهنگی معنا پیدا کند

علیرضا قلی‌نژاد پیربازاری مشاور و سرپرست معاونت فناوری و کاربردی‌سازی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در خصوص مرکز رشد و واحدهای فناور اظهار کرد: مشاوره و ارائه خدمات تخصصی و سیاست پژوهی و آینده پژوهی ظرفیت‌هایی است که در ساختار وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری تنها ظرفیت سازمانی محسوب می‌شوند.

وی افزود: در مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری، آینده پژوهی فاقد ساختار سازمانی است و مرکز مشاوره با این معنا اهمیت دارد که وزارتخانه بتواند در سطوح مختلف، خدمات مشاوره ارائه و ترویج کند تا موضوع میراث فرهنگی و گردشگری را از جامعه تخصصی تا جامعه عمومی به ویژه در قالب مشاوره‌های تخصصی پوشش دهد.

این مسئول در ارتباط با کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان و همچنین مراکز رشد گفت: این حوزه فاقد ساختار دارای اهمیت فناوری و کاربردی‌سازی است که در پژوهشگاه شکل گرفته است لذا پژوهشگاه بنا دارد که در سال آینده کنفرانس بین‌المللی آینده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی را با حمایت مقام عالی وزارت برگزار کند.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های مرتبط به آینده گردشگران با چنین نگاهی قابل پژوهش است، گفت: رویکرد این حوزه گستراندن چتر حمایتی پژوهشگاه بر سر تمام پژوهشگران کشور است.

قلی‌نژاد پیربازاری با اشاره به آئین نامه‌ها و دستورالمعل‌هایی در حوزه‌های مختلف به خصوص صنایع دستی و هنرهای سنتی تصریح کرد: در خصوص مقوله‌های مشخص به طور خاص در مورد صنایع‌دستی، مسئله هویت مهم است که بتوانیم سر سلسله پژوهش‌های خود را به حوزه هنرهای ملی اختصاص دهیم.

مشاور و سرپرست معاونت فناوری و کاربردی‌سازی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری همچنین با بیان اینکه مقوله مهم بعدی اکوسیستم کسب و کارهای نوپا و خلاق است، تصریح کرد: در راستای تقویت اقتصاد میراث فرهنگی و گردشگری اقدامات مهمی مورد توجه است که یکی از این اقدامات، راه اندازی پارک علم و فناوری است تا این پارک در خدمت وزارتخانه قرار بگیرد.

من رو دنبال کنید نویسنده:

مهر نیوز

خبرگزاری مهر (MNA) از هجدهم اسفندماه سال ۸۱ فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۸۲. متقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، سالروز ولادت رسول گرامی اسلام (ص) به صورت آزمایشی بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت. این خبرگزاری سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ همزمان با روز اطلاع رسانی دینی فعالیت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد و بخش عربی «مهر» ۱۴ دی ماه همان سال، همزمان با میلاد با سعادت هشتمین اختر آسمان امامت و ولایت فعالیت خود را در پیش گرفت. ۱) اداره کل اخبار داخلی: این اداره کل متشکل از «گروه‌های فرهنگ، هنر، سیاست، اقتصاد، جامعه، دین و اندیشه، حوزه و دانشگاه، دانش و فناوری، ورزش و عکس» است. ۲) اداره کل اخبار خارجی: اداره اخبار خارجی مهر در دو بخش فارسی شامل: «گروه‌های خبری آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای غربی، اوراسیا، خاورمیانه و آفریقای شمالی، آفریقای مرکزی و جنوبی، اروپا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین و ایران در جهان» و بخش زبان‌های خارجی، شامل «عربی، انگلیسی، استانبولی، اردو و کردی» فعال است. ۳) اداره کل اخبار استان‌ها: خبرگزاری مهر با دارا بودن دفتر خبری در تمامی استان‌ها، اخبار استانی را در ۵ گروه منطقه‌ای در سطح کشور دسته بندی نموده است که شامل مناطق «شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز» است. ۴) اداره کل رسانه‌های نو: به منظور فعالیت مؤثر خبرگزاری مهر در فضای مجازی این اداره در بخش‌های «شبکه‌های اجتماعی، فیلم، اینفوگرافیک، رادیومهر و مجله مهر» به تولید محتوا می‌پردازد.فعالیت‌های بین المللی خبرگزاری مهر ۵ سال پس از تأسیس در سال ۲۰۰۷ به عنوان چهلمین عضو رسمی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه «اوآنا» در سیزدهمین نشست عمومی این اتحادیه پذیرفته شد. بعد از برگزاری بیست و نهمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه آذر ماه سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) در جاکارتا اعضای این گروه ضمن بررسی مصوبات اجلاس سال گذشته (۲۰۰۶) تهران، درخواست عضویت خبرگزاری مهر را نیز مورد بررسی قرار دادند و موافقت خود را با پیوستن مهر به عنوان چهلمین عضو «اوآنا» اعلام کردند. خبرگزاری مهر توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان و عرصه بین الملل ایفا کند. خبرگزاری مهر در سال ۲۰۰۹ میزبان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین کمیته فنی اوآنا در تهران بوده‌است. خبرگزاری مهر در کنفرانس‌های مهم بین‌لمللی همچون: المپیک رسانه‌ها (چین ۲۰۰۹)، نشست سران اوآنا (کره جنوبی ۲۰۱۰)، چهاردهمین مجمع عمومی "اوآنا" (استانبول ۲۰۱۰)، سی و سومین نشست کمیته اجرایی و بیست و هفتمین نشست گروه فنی خبری اوآنا (مغولستان، اولانباتور ۲۰۱۱)، جشن پنجاهمین سال تأسیس اوآنا (بانکوک، تایلند ۲۰۱۲) دومین اجلاس جهانی رسانه‌ها (مسکو ۲۰۱۲) حضور فعال داشته و میهمان ویژه سومین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها (بوینس آیرس، آرژانتین ۲۰۱۰) بوده است. سی و هشتمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (فوریه ۲۰۱۵) سی و نهمین اجلاس کمیته فنی و اجرایی اوآنا (نوامبر ۲۰۱۵) اجلاس جهانی اقتصادی قزاقستان (۲۰۱۶) اجلاس جهانی رسانه‌ای اقتصادی سن پترزبورگ، روسیه (۲۰۱۶) اجلاس رسانه‌ای جاده ابریشم چین (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به نمایشگاه صنعت حلال تایلند به دعوت رسمی دولت تایلند (۲۰۱۶) اعزام خبرنگار به دوره آموزشی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به دعوت رسمی خبرگزاری (۲۰۱۶) کنفرانس رسانه‌های اسلامی، اندونزی (۲۰۱۶) چهلمین نشست کمیته فنی و اجرایی و شانزدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) پنجمین کنگره جهانی خبرگزاری‌ها، آذربایجان (نوامبر ۲۰۱۶) این خبرگزاری مبتکر پرچم سازمان ۵۰ ساله خبرگزاری‌های آسیا-اقیانوسیه بوده و منتخب فعال‌ترین خبرگزاری این سازمان در سال ۲۰۱۰ بوده است.انتشارات رسانه مهر خبرگزاری مهر در سال ۱۳۹۰ مجوز انتشارات رسانه مهر را با هدف انتشار کتاب و آثار مکتوب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. کتاب‌هایی همچون "جای پای جلال" نوشته مهدی قزلی، "حرفه‌ای " نوشته مرتضی قاضی و "واژه نامه اصطلاحات مطبوعاتی فارسی –انگلیسی" از جمله آثار انتشار یافته این مجموعه است.ارتباط با رسانه‌های جهان نظر به حضور بین‌المللی و اثرگذاری، این خبرگزاری ۶ زبانه (فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، اردو، کردی) به عنوان، مرجع قابل اعتمادی برای رسانه‌های معتبر دنیا تبدیل شده است. از این رو بسیاری از رسانه‌های خارجی ضمن اعلام آمادگی برای ایجاد دفاتر نمایندگی در منطقه مورد نظر برای تبادل اخبار و انعکاس وقایع مهم خبری دو کشور اقدام به امضا تفاهم نامه همکاری با خبرگزاری مهر کرده‌اند. خبرگزاری شینهوا (چین)، کیودو (ژاپن)، پی تی آی (هند)، تاس (روسیه)، اسپوتنیک (روسیه)، افه (اسپانیا)، برناما (مالزی)، پیرولی (گرجستان)، آکوپرس (رومانی)، یونهاپ (کره جنوبی)، پرنسا لاتینا (کوبا)، وی ان ای (ویتنام)، جیهان (ترکیه)، آنتارا (اندونزی)، ترند (آذربایجان)، نیوزیانا (زیمبابوه)، مونتسامه (مغولستان)، سانا (سوریه)، ای پی پی (پاکستان)، پی ان ای (فیلیپین) و آوا (افغانستان) برخی از خبرگزاری‌های طرف قرارداد با خبرگزاری مهر هستند.میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری مهر خود را متعهد به رعایت میثاق اخلاق حرفه‌ای خبرگزاری‌ها می‌داند. با مهر به دنیا نگاه کنیم صاحب امتیاز: سازمان تبلیغات اسلامی مدیر عامل و مدیر مسئول: محمد مهدی رحمتی معاون خبر: محمدحسین معلم طاهری

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1 × چهار =

    پیشنهاد ویژه

    • 5″بهترین پیتزا ناپولیتن تهران” کجاست؟+(آدرس،تلفن)
    • یارانه کالابرگ تیرماه واریز شد + نحوه اعتراض به دهک‌بندی
    • سقوط بورس به قعر قهقرا !
    • قیمت جدید دلار رسماً اعلام شد (۱۷ تیر)
    • مشکل کهنه بازنشستگان ایران باز هم تکرار شد
    • آزادی بیش از ۳۰۰زندانی از ابتدای محرم در پویش «آزادی برای حسین»
    • کرمان در رقابت انتخاب بهترین شهر گردشگری جهان شرکت می کند
    • شاخص بورس ۵۱ هزار واحد افت کرد
    • اختصاص تسهیلات به فعالان گردشگری به دلیل شرایط کشور
    • ارزش معاملات خرد سهام، امروز ۳.۵ همت شد
    • ۶۴ فقره ملک دولت مازاد تشخیص داده شد
    • گردشگری 724
    • ارتباط با تیم گردشگری 724
    • حریم شخصی کاربران گردشگری 724
    • خرید رپورتاژ
    • درباره گردشگری 724
    • شرایط بازنشر محتوا
    • عصر گردشگری
    • قیمت تور مالدیو
    • با تور روسیه از مشهد، یک شب مهمان ما در مشهد باشید!

    info@gardeshgari724.ir

    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به  گردشگری 724 است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

    • گردشگری 724
    • جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری (ایران و جهان)
    • هتل ها
    • مقاصد سفر
    • غذا و رستوران
    • میراث فرهنگی
    • فرهنگ و تاریخ (ایران و جهان)
    • راهنمای سفر
    • سایر
      • همسفر ایرانی
      • بلیط اتوبوس